Bleskovka

Střednědobý výhled rozpočtu MČ Praha 18 na období do roku 2029

Zde

 

Volby 2022

Na konci roku 2021,   přesněji 1. prosince, byl Výboru pro územní rozvoj a plánování ZMČ PRAHA 18 představen záměr majitele pozemku společnosti JTH Letňany s.r.o., se sídlem v Krupské ulici 33/20 v Teplicích, na „nové“ využití volného prostoru vymezeného ulicemi Veselská, Strakova a Tupolevova. (dnes volný prostor u OCL, kde se pravidelně koná Drakiáda a jiné akce).

Záměrem firmy je využití lokality pro kombinaci bydlení a veřejné vybavenosti, parkové úpravy, vybudování míst pro relaxaci, sport a trávení volného času. Dohromady se jedná o soubor pozemků o celkové výměře 62.255 m2. Pro realizaci investičního záměru je ale nutné získat povolení změny územního plánu.

Číst dál: Představujeme nového letňanského developera - zda bude stavět podle sebe záleží na vás

fizlserenalidi4Po přečtení článků v Letńanských listech na fb, velkoplošných reklam a shlednutí  videí z peněz daňových poplatníků se dovolujeme Vám postupně nabídnout několik starších příspěvků   kde se píše o aktivitách  naší letňanské radnice a taky se  dovolujeme si vám připomenout jeden slogan,  Slibem nezarmoutíš.

 

Financování bazénu Letňany Lagoon není systémově řešeno a to již několik volebních období. Lagoon je sice částečně dotován MHMP a MČ Letňany, ale i tak se v důsledku omezení vstupu kvůli proticovidovým opatřením a současně snížení magistrátní dotace dostal do vážných potíží. Ke snížení dotací došlo kvůli režimu „de minimis“ t. j. omezení veřejné podpory poskytované ze strany hl. m. Prahy.


Společnost LETŇANY LAGOON, s.r.o. se proto 16. 08. 2021 obrátila na RADU MČ Praha 18 s žádostí o finanční pomoc. Rada MČ Lagoonu finanční podporu potvrdila. Dále RMČ uložila radnímu Nekolnému ve prospěch Lagoonu konat a to směrem k magistrátu Hl. m. Prahy, jeho orgánům a k Národní sportovní agentuře. Pro tento úkol hlasovali všichni členové rady MČ.


Jak dopadl na konci roku 2021 bazén Lagoon všichni víme a tak podrobněji podívejme na to, jak radní Nekolný plnil úkoly svěřené mu radou, tedy jak vykonával práci, za kterou je placen. Je třeba ještě dodat, že pan Nekolný (ANO) je nejen zastupitel a radní Letňan, ale i člen Výboru pro sport, člen Komise Rady HMP pro sport a zároveň je i zvolený zastupitel MHMP .


Jednání Výboru pro sport MHMP
1. Zápis z 8. jednání Výboru pro sport MHMP 9. 11. 2021 - Nekolný: přítomen, Lagoon neprojednával. Na jednání výboru radní Nekolný pouze podpořil tenisový turnaj

2. Zápis z 9. jednání Výboru pro sport MHMP 14. 12. 2021 - Nekolný : nepřítomen
Na tomto klíčovém výboru se např. řešily v bodě 5. informace o dostavbě bazénu na Šutce, investiční granty pro sport, výstavba sportovní haly Přípotoční a také problém financování sportoviště v době energetické krize


Jednání komise Rady HMP
1. Zápis z jednání komise Rady HMP pro sport ze dne 17. 5. 2021: Nekolný nepřítomen


2. Zápis z jednání komise Rady HMP pro sport ze dne 29. 6. 2021: Nekolný nepřítomen


3. Zápis z jednání komise Rady HMP pro sport ze dne 20. 10. 2021: Nekolný přítomen,

Problematika Lagoonu se na jednání opět neprojednávala, na jednání byla projednána pouze žádost AVE s . r. o. a dotace 300 000,- Kč na turnaj seniorů v šachu


Vzhledem k tomu, že zastupitel Nekolný, ačkoliv dostal od RMČ Letňany přímo za úkol řešit problematiku Lagoonu ve výborech a komisích, vůbec Lagoon ani letňanský sport dle zápisů z programů neřešil a na jednání mnohdy ani nechodil. Naskýtá se otázka: je nám takového zástupce na MHMP vůbec třeba?

Nvy prosek

Nabízíme lepší zapojení do života Letňan. Nový Prosek si zaslouží víc. 👍

 

 

 

 

 

Náš program pro Nový Prosek:

  • Zřídíme komisi pro Nový Prosek z místních obyvatel, kde se budou řešit vaše podněty
  • Vrátíme detašované pracoviště letňanského úřadu
  • Zajistíme posun zastávky Českolipská blíž k Terezínské ulici, na zastávce osadíme nový přístřešek
  • Budeme se lépe starat o úklid a opravy
  • Začneme projednávat lávku k Tescu
  • Budeme prosazovat vybudování nové školky na Novém Proseku
  • Budeme prosazovat, aby po dokončení městského okruhu byla zakopána Kbelská ulice a na jejím místě vznikl liniový park
  • V případě výstavby na druhé straně Kbelské budeme prosazovat vybudování školy, která by sloužila i pro Nový Prosek
  • Podařilo se nám zastavit plán zastavění hřiště SK Prosek, dál budeme prosazovat opravu areálu

čižinskýPRAHA SOBĚ je sdružení lidí, kteří vstoupili do komunální politiky proto, že nechtěli jen nečinně přihlížet kauzám, které se bohužel staly už „nedílnou součástí“ pražské politiky posledních desetiletí.

Podařilo se nám odstřihnout staré známé šíbry z ODS, ANO a ČSSD. Tvoříme město moderní, vstřícné a prosté korupce, které je vlídným domovem pro své obyvatele a pohostinným místem pro své návštěvníky. A chceme v tom pokračovat.

Proto se o přízeň vás, voličů, ucházíme i v komunálních volbách, které se konají letos 23. a 24. září. Do zastupitelstva hl. m. Prahy a v některých městských částech stavíme vlastní kandidátky. V jiných městských částech spolupracujeme se spolky, s nimiž nás spojují podobné hodnoty i vize dalšího rozvoje města. To je i případ Letňan.

Se Zdravými Letňany jsem se poprvé setkal v situaci, kdy došlo k uzavření letňanského Lagoonu. Jejich zástupci mne, jako pražského zastupitele, požádali o pomoc. Rád jsem vyhověl. Věc se nakonec podařilo dovést k úspěšnému výsledku a Lagoon byl znovu otevřen. Při jednáních jsme se shodli na tom, že vize PRAHY SOBĚ a Zdravých Letňan jsou si velmi blízké a proto jsme se rozhodli kandidátku Zdravých Letňan podpořit.

Volbou Zdravých Letňan přispějete k tomu, aby se Letňany, stejně jako celé město, mohly rozvíjet jako moderní městská čtvrť, která bude sloužit především svým obyvatelům, kde bude dostatek zeleně, míst ve školách a školkách, která bude kvalitně dopravně obsloužena a která bude s rozmyslem nakládat s veřejnými financemi.

Díky za Vaši podporu!

Srdečně a vděčně

Jan Čižinský

starosta MČ Praha 7 a kandidát na pražského primátora za PRAHA SOBĚ

 

pláň pro developeraZbyněk Walter:  V Letňanských listech i na internetu často čteme různé útoky zvolených zastupitelů. Raději bych si přečetl, co pro naše Letňany udělali a chtějí udělat. Často slyšíme, že s plánovanými stavbami nejde nic dělat. Že by si to developeři stejně postavili.

Stavět se prý musí a přes to nejede vlak. Škoda, že to nevědí na Praze 9, v Čakovicích, ve Kbelích, v Satalicích, ve Vinoři a jinde v okolí, kde radnice výrazně zmenšily rozsáhlé developerské projekty. Největší úspěch asi má Praha 9, které se místo výstavby podařilo od developera vykoupit pozemky pro park u metra Střížkov. Škoda, že si nevzali na poradu někoho z vedení Letňan, kdo by je dopředu varoval před jistým neúspěchem. Nebo je to jinak?

Ve skutečnosti slyšíme o tom, že zástupci letňanské radnice na Magistrátu lobují za developery. Například za další výstavbu v oblasti Letňanských zahrad nebo za výstavbu na fotbalovém stadionu mezi Letňany a Střížkovem. Co z toho mají?

I sami občané mohli na červnovém zastupitelstvu slyšet, jak dojemně se místostarosta Lněnička strachoval, aby park v nové zástavbě v Avii nebyl moc velký, abychom chudáka developera nepoškodili.

Například novou výstavbu na sportovišti u Kbelské jsme s Vaší pomocí zarazili. Když se chce, tak to jde. Jestli nám dáte důvěru, zorganizujeme místní referendum ohledně nové výstavby, aby se jasně stanovila pravidla a každý měl větší jistotu, že mu zítra radnice před okny neodsouhlasí další domy.

Foto: Na poli u Tesca chce radnice povolit výstavbu bytů na zhruba 300 000 m2 podlažních ploch, to je jen jeden z mnoha stavebních projektů v Letňanech

Zdravé Letňany, Volte číslo 4