Bleskovka

Střednědobý výhled rozpočtu MČ Praha 18 na období do roku 2029

Zde

 

Volební kampaň

Tajná analýza, kterou zpracoval nejmenovaný volební inženýr Tomáš Raška. Brutální únik informací. Je to kampaň. Přečtěte si, než to smažou! ;)

MILÁ LETŇANSKÁ VOLIČKO, MILÝ LETŇANSKÝ VOLIČI,

již brzy naplníš své občanské právo a svým hlasem rozhodneš o budoucnosti své milované městské části. Protože se na Tebe valí spousta zmanipulovaných, účelových, subjektivních a lživých informací, rozhodli jsme se dát Ti zcela nezmanipulovaný, neúčelový, objektivní a pravdivý návod, jak tento významný akt zvládnout co nejlépe.  Předem je třeba upozornit na to, že začátkem října proběhnou v Letňanech volby dvoje. Ty první budou do Senátu. Z těch si můžeme vzít jedno ponaučení, že i když jsou dva lidé stejné krve, mohou být každý zásadně jiný. My se ale budeme zabývat volbami komunálními.  Ty rozhodnou o složení letňanského zastupitelstva. To je nově pouze devátenáctičlenné, zatímco až dosud mělo členů jednadvacet. Je to naprosto logické, s rostoucím počtem obyvatel Letňan počet zastupitelů klesá s tím, že cílový stav je jeden zastupitel. Ten, který to snižování vymyslel a prosadil. Pak už zmizí veškeré hádky a půtky a vše půjde jak po másle.  Zastupitelstvo rozhoduje o zásadních věcech. Třeba o vedení kabelů pod pozemky, přenechání 50 let starého hasičského auta muzeu nebo vyřazení 20 let starého počítače z vybavení školy. O podružnostech typu územní rozvoj, doprava a podobně pak rozhoduje magistrát. Platí zásada, že za vše dobré v Letňanech může Rada městské části zvolená zastupitelstvem a pan starosta osobně, za všechny problémy je pak odpovědný magistrát, protože s tím my nemůžeme nic dělat.  Zasedání zastupitelstva většinou probíhá tak, že se na začátku debatuje o tom, kde se umí podepsat a kdo ne, pak se diskutuje o tom, kdo si kdy komu řekl o větší provizi, na závěr se udělá souhrn toho, kdo je za co trestně stíhán a odsouzen a po závěrečném slovu občana Běhůnka, který vyzdvihne zásluhy pana starosty, se odchází domů. Nyní odpovědně, milý voliči, rozhodneš o tom, kdo v tomto ctěném sboru zasedne. Zcela nezaujatě Ti pomůžeme se v široké nabídce zorientovat.

hlasovánĂ­ snÄ›movnaKRÁSNÉ LETŇANY  Rozhodně dobrá volba. Kandidát Kabický se nechal už oficiálně zaměstnat jedním z letňanských developerů, takže maximální transparentnost je zaručena. Starosta Kabický by měl ve své funkci jako vysoce kompetentní osoba pokračovat. Našim analytikům se podařilo zjistit, že za posledních 12 let vystoupil na zastupitelstvu celkem 896x, z toho 3x odpověděl věcně na položenou otázku, 12x stvořil souvislou větu (3x dokonce celé souvětí) a v 895 případech jeho příspěvek obsahoval slovo Lněnička. V případě úspěchu si starosta Kabický Letňany prý zamiluje až tak, že se do nich přestěhuje z Hovorčovic, kde už mnoho let bydlí. Pro pana Kabického jsou volby naprosto klíčové, neboť jeho další politická kariéra visí na vlásence.

Číst dál: Tajná analýza, nejmenovaného inženýra - trocha srandy neškodí

Martin Krejci kopieIng. Marti Krejčí:

Již při studiu na vysoké škole mě bavila práce s čísly, zejména finanční analýzy a ekonomické fungování podniků. Nyní již 7 let tvořím rozpočty, kontroluji hospodaření a  zodpovídám za finance mezinárodní kosmetické společnosti.

Co mě vede k volbám:

V Letňanech žiji teprve krátce, necelé 3 roky, kdy jsme se do této městské části s přítelkyní přistěhovali. Rád bych zde prožil minimálně další dekádu svého života, proto mi není dění v naší čtvrti lhostejné. S aktivní politikou nemám prakticky žádné zkušenosti. Zajímám se však o veřejný život, ke kterému patří i dění na naší letňanské radnici. Velmi vnímám, že již dlouhou dobu jsou v jejím vedení stále stejní lidé. Tento stav nikde, ani ve veřejné, ani v soukromé sféře nedělá dobrotu. Stále stejný způsob myšlení brání modernímu rozvoji. Rád bych přinesl změnu, kdy i určitá politická nezkušenost může být moji výhodou.

Co bych chtěl pro MČ udělat:

Ze své praxe vím, že peníze musejí být vynakládány efektivně. Zasadím se proto o důslednou kontrolu veřejných výdajů a jejich efektivnímu využívání, tak aby i finance naší MČ byly Zdravé.

Zájmy:

Mám rád pěší turistiku, hrady, zámky, hraji tenis a občas, když je čas, vyrazím na vyjížďku na kole.

NESOUHLASÍME S NÁVRHEM NA METRO DO HOVORČOVIC. Metro úplně vynechá zástavbu Letňan a Čakovic, ale i Tesco a Globus. KDYŽ METRO, TAK PRO LETŇANSKÉ!

metro Hovorčovice„Sedím na kolejích, které nikam nevedou. Koukám na kopretinu, jak miluje se s lebedou...“ notuje si známý lobbista Tonda Blaník. Tak by si notovali i cestující z nové konečné metra C podle návrhu starosty Letňan.

Mezi tématy rozvoje městské části starosta Ivan Kabický na zastupitelstvu 23. července představil metro do Hovorčovic. Za takový návrh by se nemusel stydět ani Tonda Blaník. Podle návrhu radnice by metro úplně vynechalo stávající zástavbu Letňan. První stanice by byla až za Veselskou ulicí vedle haly Activy. Pracovně ji nazýváme „Odien“, protože v docházkové vzdálenosti stanice metra bude většina nové čtvrti „Odien“. Další stanice, o které starosta mluvil, by měla být v polích na rozmezí Hovorčovic a Třeboradic. Starosta řekl, že Čakovice už mají železnici.  Nejprve rozeberme výhody tohoto návrhu:

Číst dál: NESOUHLASÍME S NÁVRHEM NA METRO DO HOVORČOVIC

 IMG8792logoJe tu opět předvolební období plné různě silných oznámení, co vše jednotlivé strany po vítězství vybuduji, zlepší. Stačí se ovšem podívat do minulosti a většinou "skutek utek". Vzpomeňme si například na billboardy "zvýšíme populaci syslu" od strany, jenž na radnici vládne od roku 2006 a jejichž bývalí členové se nyní nabízí v různých volebních uskupeních. A sysel, chudák... Na něho se nějak pozapomnělo... Sysel byl ve svém období módním trendem, jako nyní nabízené vytvoření nových pracovních míst, vysazení nových stromů, keřů a okrasné květeny. Neznalý by málem propadl dojmu, jak se o nás všichni hezky postarají. Znalý naopak pochopí, že lidé, kteří toto vše slibují, vědomě či nevědomě přihlíželi rapidnímu úbytku zeleně, nekontrolované výstavbě, prostě stavu, kdy Letňany jsou pouze noclehárnou a trochu přehnaně betonovou džunglí. Najednou jsme pro ně partnerem, kterého tu zvou na povídání nad vínem, tu na sousedskou večeři, přitom po volbách budou rozčíleni z jakékoliv občanské aktivity. Problémem je, že lidé spolu přestali mluvit, příkladem je naše nynější ctěné zastupitelstvo, chybí úcta jeden k druhému, bohužel příkladu hodných následování je minimum... Jen zlepšit "ozdravit" nynější stav je skoro nadlidský úkol. Jenže musíme řešit dopravu, tranzitní i klidovou, nárůstem obyvatel nedostatek míst v předškolních a školních zařízeních, zajistit klidné a důstojné stáří našich seniorů, prostě to k čemu dostali a dostanou zastupitelé od občanů mandát, vytvářet podmínky pro spokojený život v Letňanech. Nebudu slibovat nesplnitelné, např. vytvoření pracovních míst pro všechny a k tomu jako bonus třeba „pytel granulí zdarma“...

Číst dál: Prohlášení lídra

ukliďte českoPlánované akce "Ukliďte Česko", která proběhla v sobotu v Letňanech se účastnilo celkem 18 dobrovolníků. ZDRAVÉ LETŇANY VŠEM DĚKUJÍ ZA JEJICH ČAS. Největší ...nepořádek byl na protihlukovém valu u ulice Krausova, kde jsme nalezli dvě sídla bezdomovců. Akce se zúčastňujeme pravidelně již několik let, naposledy letos na jaře, protože nám jde o čisté Letňany. Jenom čisté Letňany jsou krásné. Foto Olaf Deutsch.