Bleskovka

V komunálních volbách v Letňanech 2022 se volilo  do dvou zastupitelských orgánů:
1. do zastupitelstva městské části bylo zvoleno  23 zastupitelů
2. do zastupitelstva hlavního města Prahy, zvoleno  65 zastupitelů

Volební kampaň

IMGP9394Pro letošní komunální volby bylo Zdravým Letňanům vylosováno číslo 4️

Je to symbolické, čtyřka je velmi významné číslo!

Máme:

4 roční období

4 světové strany

4 evangelisty

4 barvy v kartách a

4 obrázkové karty

4 dohody

4 roky trvá volební období

4 mušketýry

...a určitě bychom našli i další významné čtyřky.

Pokud získáme vaši důvěru v zářijových volbách, dáme Letňanům 4️

roky zdravého rozvoje, 4️ roky tvrdé práce ku prospěchu naší městské části a 4️ roky cesty k tomu, aby Letňany přestaly být rejdištěm developerů a úplatných politiků.

Číslo 4️ znamená rovnováhu, stabilitu a vytrvalost! Volte číslo 4️!

P.S.: Ano, jsme racionální lidé a numerologii bereme s jistou rezervou. Ale že je čtyřka dobrá volba, tím jsme si jisti😇.

Tomáš Raška

DeutschTak je první den  komunálních voleb, strany po celé Praze se  předháněli ve slibech,  vraceli nám Prahu, čistili Prahu, dávali do obcí více peněz atd.  Dále se u  silnic na nás křenili politici napříč celým politickým spektrem z leva doprava a od shora dolů.    A co v Letňanech, bylo to jiné ? Ne, nebylo -  letňanští politici slavnostně osvobozovali stromy,  ale před časem jiné  nechávali pokácet,  naparovali se jako kohouti, že tu bydlí a přitom mnozí tu mají jenom byt a domů jezdí úplně  jinam, ukazovali svoje příbuzné a mnohdy je ale dali na kandidátské listy jiných stran - možná pro kontrolu, psali ubohé články, o tom proč kandidují v této straně, ačkoliv před časem hrdě hájili jiné barvy,  vytahovali staré s smyšlené  špíny na lídry jiných stran  -  ale bez podpisu, na letácích se převlíkali za krále,  ale  byli to přitom jenom  převlečení šašci. Ale co dále dělo, dostavěla se nová silnice, ale už po ní jezdí nákladní auta plné zeminy z velké čakovické stavby rodinných domů , křtila se nová kniha o Letňanech  (upozorňuji, že velmi zdařilá) a také se ukončovala kontraverzní  zadlužená stavba.  No a také nám na letácích  říkali, že máme právo. Ale na co?

Co bude po volbách, jak to dopadne? Co když se ti, co se dnes na sebe koukají skrze prsty a hází na sebe v e-mailech špínu, ale na webu již nic nenapíší, protože tvrdí že dělají pozitivní kampaň hned pár hodin po volbách spojí.  Na radnici tak možná bude opět stávající starosta i ex starosta a jejich pohůnci  v třetí a čtvrté strany. Může se to stát?  Říkám velké ANO.  Co udělají ostatní strany,   ostrouhají mrkvičku a  půjdou opět do opozice.  A co letňanský  občan? Ten bude možná  zase za blbce.  No, snad je to jenom moje chmurná představa a vše dobře dopadne.

Zvolte ale dobře koho volit.

Olaf Deutsch, Zdravé Letňany o. s.

Pokračování : 

Jak to možná dopadne -  sobota 11. 10. 2014  cca 11.00 hodin

Oslovil jsem starostu  Ivana Kabické a přímo jsem se zeptal - Realizuje se spojení Kabický + Lněnička + Halama?:  níže facebooková komunikace

Facebook Zdrave Letnany o s.  - bez úprav

Ivan Kabický V pohádkách vystupují postavy králů a šašků, my žijeme v realitě Letňan a tam tento pohádkový příběh neplatí, to mohu s jistou mírou optimizmu slíbit.

Zdravé Letňany o.s. To znamená, že spojení Lněnička + Kabický + Halama po volbách není možné? Olaf Deutsch

Zbyněk Walter V indiánkách od Karla Maye vystupují různé kmeny, se šamany...no, bližší je mi přirovnání k pohádkovým bytostem a nechť je na voličích,ať si každého zařadí dle svého zdravého rozumu

Zdravé Letňany o.s. Je to škoda, že starosta neodpověděl, asi to bude pěkné překvapení. Deutsch

Ivan Kabický Jednoznačně konstatuji, že navrhované spojení nevznikne!!!

Zdravé Letňany o.s. Ahoj Ivane, velmi děkuji za tuto odpověď. Olaf Deutsch

Vyjádření předseda sdružení Zdravé Letňany Olafa Deutsche

po této eletronické konverzaci se dovoluji upravit svůj odhad dvě hodiny před uzavřením volebních místností:

Volby v Letňanech dnes vyhraje TOP 09,  (Lojková) před ČSSD (Mifek)  a ODS ( Kabický). TOP 09 se bude snažit předat  vedení radnice   opět předat Ivanu Kabickému .   Jak se zachová koalice Zelení, KDU-ČSL, Nezávislí- Máte právo),  spíše nebudou po volbách jednotní a budou všichni v opozici a budou si osamoceně  vyjednávat lpro sebe  různé výhody. PRO PRAHU (Lněnička), pravděpodobně budou v opozici.  KSČM bude rovněž již  tradičně v opozici. Svobodní (Halama) a ostatní budou pod 5%. A co Piráti a sdružení Zdravé Letňany?  Vzhledem k tomu, že se možná opět  v Letňanech vytvoří stávající koalice přejdeme do  opozice a budeme usilovat o obsazení komisí RMČ Praha 18.

OLaf Deusch

Předseda Zdravé Letňany o. s.

 

 

DeutschDobrý večer sousedé v Praze,

dovoluji si ještě jednou využít příležitost a poprosit vás o malé zamyšlení. Máme myslím společný cíl, usilovat o udržení kvality života v Letňanech, o to, aby se v Letňanech jejím obyvatelům dobře žilo. Asi všichni po svém bojujeme proti tomu, aby komerční zájmy, sobectví a chamtivost vítězily nad obyčejnými lidmi, aby na náš úkor kořistili bezohlední developeři, nenasytné lobbystické skupiny a zkorumpovaní politici.     Budete hrát o hodně. Např. i o to, zda panelová sídliště nebudou zbavena všech "nadbytečných" veřejných prostranství a zelených ploch, a nebudou zastavěna nesmysly.  

Sami víte, že největším nepřítelem občanských aktivistů v Praze není ani tak kmotr, mafián, nebo chamtivý developer. Největším oponentem a strašákem je  volič, který se sice o veřejné záležitosti absolutně nestará, o skutečnosti má naivní, nebo žádnou představu, nad aktivisty ohrnuje nos, ale volby co volby demonstruje svoji skutečnou nebo často jen domnělou příslušnost k té "lepší" skupině obyvatel volbou té správné (pravé) strany. Pro Letňany není nic horšího, než politik zabetonovaný několik let ve své funkci s téměř neotřesitelnou podporou, kterou mu jeho volič dává někdy z naprosto iracionálních důvodů.

Zvažte proto, prosím ještě jednou, zda není lepší připojit svůj hlas  k jinému politickému subjektu, než jste byli v Letňanech zvyklí.  Zvolte nový subjekt nezatížený žádnou  stranou, a který může pro vás ještě přijatelně hájit vaše postoje. Dejte nám šanci, zvolte číslo 10 Česká pirátská strana s podporou občanského sdružení Zdravé Letňany.

S úctou  

Olaf Deutsch,  Občanské sdružení Zdravé Letňany o. s. 

Mobil: 607 776 278

E-mail: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

www.zdraveletnany.cz

10690000 388368084643680 6600520201656347840 nTransparentnost je snad nejfrekventovanější slovo ve volebních programech politických stran i občanských sdružení napříč politickým spektrem, v komunálních volbách je ještě populární otevřenost radnic.
Do jaké míry tyto sliby berou jednotlivé kandidující subjekty vážně, ukáže čas. Podobně jako s Rekonstrukcí státu, kdy závazek prosazovat konkrétní zákony, které by mohly účinně omezovat korupci, úniky stovek milionů a miliard z veřejných rozpočtů do „neznáma“, dokázaly přiblížit řízení státu občanům a jejich zájmům a potřebám, podepsal kdekdo, ve Sněmovně se teď ukazuje, jak moc vážně to zvolení poslanci mysleli. Určitě je ovšem hodno pozornosti, že bezmála všechny body Rekonstrukce státu jsou totožné s programem Pirátů. Když jsme tehdy byli vyzvání, zda se přidáme, tak jsme byli docela pobaveni, že se máme přidávat k něčemu, co už dávno prosazujeme, případně děláme.

Číst dál: Transparentní radnice

Městská část Praha 18 společně s investorem stavby společností Technická správa komunikací Praha l létě ukončila II. etapu rekonstrukce komunikace Tupolevova. „V této etapě byl rekonstruován úsek komunikace od kruhového objezdu křížení ulic Veselská a Tupolevova ke kruhovému objezdu situovanému u hypermarketu Globus Čakovice. Cílem rekonstrukce bylo zkvalitnění povrchu, ale zejména zklidnění této rušné komunikace vytvořením přednostních pruhů pro autobusy, vyznačením cyklopruhu pro cyklisty a také vytvořením bezpečných přechodů.

Názor občanského sdružení Zdravé Letňany o. s.

Číst dál: II. etapa rekonstrukce komunikace Tupolevova