Bleskovka

Střednědobý výhled rozpočtu MČ Praha 18 na období do roku 2029

Zde

 

IC mládeže

testovánoMaminky a autorky webu Testováno na dětech spouští zajímavý formát poznávání a propagace produktů a služeb pro děti - hromadné uživatelské testování. Webová stránka Testováno na dětech byla spuštěna přesně před rokem. Jejími autorkami jsou čtyři maminky na rodičovské dovolené, každá různého povolání a zálib (grafička, výtvarnice, produkční, foodblogerka a fotografka), které se svými osmi dětmi testují kvalitu, zábavu a přínos dětem různorodých aktivit a výrobků určených dětem. Společně vytváří autentický obsah a originální nápady a šablony ke stažení zdarma pro ostatní rodiče či učitele mateřských škol a zájmových institucí.

Číst dál: Testujte produkty a služby pro děti s portálem Testovanonadetech.

 

obcanspolecnost 01 5-150x117Nezaměstnost v České republice poprvé překročila 600 tisíc lidí v produktivním věku bez zaměstnání.  Pro mnohé se tak letošní rok naskytla otázka. Kde hledat práci? Co dělat při ztrátě zaměstnání, na koho se obrátit, na jaké dávky od státu vzniká nárok nebo jak si najít nové zaměstnání a co všechno je k tomu potřeba? MPSV vydalo příručku pro nezaměstnané, která je v tištěné podobě k dispozici na úřadech práce. 
Příručka nezaměstnaného je v elektronické formě ke stažení ZDE

 

obcansky zakonikOd nového roku nabyl účinnost nový občanský zákoník, zákon o obchodních korporacích a nový zákon o mezinárodním právu soukromém.  Potřebujete se zorientovat ve změnách? Kromě trojice zákonů tvořících jádro rekodifikace soukromého práva vstoupila v účinnost i řada doprovodných předpisů. Například katastrální zákon, zákon o zvláštních řízeních soudních nebo zákon o veřejných rejstřících právnických a fyzických osob. Nové zákony zároveň zrušili více než 200 dosud účinných právních předpisů. Zákoník přinesl občanům velké množství změn, v kterých se člověk těžce orientuje. NICM vám přináší informaci o  šikovném rozcestníku, který vám pomůže se zorientovat.

Naleznete zde stručný výtah z oblastí problematiky nemovitostí, sousedských vztahů, rodinných vztahů až po otázky finanční.

www.mesec.cz

Na dalším odkazu jsou k dispozici informační brožury pro jednotlivé oblasti nové občanské legislativy ke stažení.

www. obcanskyzakonik.justice.cz

 

 

Zdroj: NICM

 

 

obcansky zakonikČeská rada dětí a mládeže zprovoznila k novému Občanskému zákoníku (NOZ)  webové stránky na kterých  naleznete odpovědi na otázky spojené s blížící se účinností NOZ od 1. ledna 2014. Můžete zde rovněž pokládat konkrétní dotazy, na které vám odborníci ČRDM odpoví. Rovněž zde můžete nalézt mnoho zajímavých informací z již zodpovězených dotazů. Přemýšlejte, čtěte, sdílejte odpovědi. Ptejte se, diskutujte. Pamatujte na to, že i vy jste tvůrci nové legislativy!

 

 

Sociální sítě se stávají fenoménem dnešní doby. Už zdaleka netvoří jen zábavný portál pro teenagery, ale čím dál více se prosazují při řešení společenských problémů. A přesně takovou sítí je nově vzniklá diskuzní platforma OurSpace.

OurSpace - Have your say!

socskupiny 03 0Co OurSpace nabízí? Především jedinečný systém diskuze pro mladé lidi. Po jednoduchém přihlášení mohou uživatelé procházet všechny dostupné debaty a to jak národní, tak evropské. Národní diskuze probíhají v Češtině, evropské v Angličtině, Němčině a Řečtině. Což však není překážkou, pro každý příspěvek je totiž na stránce k dispozici on-line překladač. Uživatelé z České republiky tak mohou diskutovat například s řeckými či britskými vrstevníky.

Číst dál: OurSpace - prostor pro Vás!