Bleskovka

Střednědobý výhled rozpočtu MČ Praha 18 na období do roku 2029

Zde

 

List Letňan

aviaPetr Dolínek  vložil na svůj facebook informaci o prodloužení metra do Čakovic, píše :

Konečně dobrá zpráva, ode dneška mám na stole relevantní podklady pro diskuse o prodloužení pražského metra do Čakovic se určitě prodloužit musí………………………….   zdroj: https://www.facebook.com/dolinekpetr/posts/1553424998110162

Názor předsedy spolku Zdravé Letňany k metru v souvislosti s revitalizací pozemku AVIE:

Číst dál: Mají se obyvatelé v Letňanech radovat z prodloužení metra do Čakovic?

matepravovedetJeden z našich příznivců nás informoval,  co se dozvěděl od Stavebního úřadu Letňany, kterého   požádal  na základě zákona 106/199. Sb.  o svobodném přístupu k informacím na zadaný  dotaz:  Kdo povolil kontroverzní stavbu Element Letňany, Odpověď náš spolek celkem překvapila, protože zněla – Stavba byla povolena certifikátem ze dne 30. 4. 2009 který vydal autorizovaným inspektor Ing. Arch. Milanem Teigiser evid. č. 0071 ……

http://www.autorizovaniinspektori.cz/search-results.asp?filter=T

0071 Ing. arch. Milan Teigiser

 

Když si dáme pana architekta do vyhledávače tak nám vyběhne pěkná řádka dost zajímavých informací :

Například :  4. 4. 2012 se píše na stánkách společnosti Arnika  že Dva poslanci a zdiskreditovaný inspektor prosazují zrušení veřejné kontroly rozhodování Perex článku: Poslanecké výbory dnes projednávaly [1] vládní novelu stavebního zákona. Poslanci Sivera a Urban navrhli vyloučit veřejnost z rozhodování o většině stavebních projektů s dopadem na životní prostředí. Návrh na zrušení veřejné kontroly předložil také Milan Teigiser, který nezákonně certifikoval Bauhaus v Brně-Ivanovicích a mrakodrap na Pankráci. Ten navíc požaduje ponechat v zákoně díry umožňující bez kontroly veřejnosti i úřadů vydávat certifikáty na problematické stavby. S návrhy poslanců a inspektora nesouhlasí Ministerstvo pro místní rozvoj. Ekologické organizace považují veřejnou kontrolu povolování staveb za jeden z významných protikorupčních nástrojů a vyzývají poslance a poslankyně, aby ji naopak posílili. Čtěte dále na 

Zdroj:  http://arnika.org/dva-poslanci-a-zdiskreditovany-inspektor-prosazuji-zruseni-verejne-kontroly-rozhodovani

Zajímá Vás  Co je to institut autorizovaných inspektorů?

Číst dál: Kdo schválil stavbu Element Letňany

Letňanské zahradyPoslední etapa Letňankých zahrad  (H, I):  (v roce 2019 bude postaveno  52 b. j.   z celkových  692 B. J.)

Příští rok se postaví Central Group poslední etapu 52 bytových jednotek developerského projektu Letňanské zahrady na Praze 9. Ve Veselské ulici vznikají poslední viladomy   s označením H,I, kde rezidenti budou mít k dispozici zcela novou restauraci a také moderní prodejnu potravin. V rámci etapy se zrodí celkem 52 nových bytů s dokončením v červnu 2019. Domy uspokojí široké spektrum zájemců, protože plošné dispozice bytů jsou od 1+kk pro single osoby až po velkoryse řešené 4+kk. K bytům v prvním nadzemním podlaží (přízemí) náleží předzahrádky, k bytům v dalších patrech balkony. Všechny novostavby patří do velmi úsporné energetické třídy B.

Číst dál: Představujeme stavbu Letňanské zahrady (poslední etapa (H, I)

Element Letnany pohled shoraPředstavujeme Vám stavbu   ELEMENT  Letňany  =  celkem 107 bytů

Jedná se o bytový dům umístěný v Tupolevově ulici. Dům má dle projektu tři vchody a vybudováno bude celkem 107 bytů. K dispozici jsou bytové jednotky s dispozicí od 1+kk, které jsou považovány za tzv. startovací bydlení, až po 3+kk určené nejen pro mladé rodiny s dětmi. Nechybí ani dostatečné množství parkovacích míst nebo sklepní prostory. V budově je umístěna také kolárna a kočárkárna. Výstavba projektu, jehož developerem je Geosan Development, bude zahájena v lednu 2018. Předpokládaným termínem dokončení je konec roku 2019, budoucí obyvatelé domu by se tak mohli nastěhovat počátkem roku 2020.

ELEMEN Letňany

Více info: https://www.element-letnany.cz/ 

matepravovedetÚzemí areálu bývalého strojírenského podniku Avia na okraji Prahy 18 patří svou rozlohou (více než 60 hektarů) mezi pět největších transformačních oblastí v Praze. Je tedy o dost větší než například rozvojové lokality bývalých nádraží Bubny či Žižkov. Jedná se o pozemky a budovy v Letňanech mezi ulicí Veselská a železniční tratí Praha-Všetaty, které jsou dnes z větší části nevyužívané. Odien má v úmyslu území revitalizovat, svůj plán s městem poprvé konzultoval před deseti lety. Investor si nechal u libereckého architektonického ateliéru SIAL zpracovat studii jako podklad pro změnu územního plánu, která je aktuálně v procesu pořizování. Bez ní nemůže začít stavět. Záměrem je vytvořit na místě dnes již nevyužívaných objektů plnohodnotnou městskou čtvrť včetně občanské vybavenosti a pracovních příležitostí. "Území je vhodné pro plánovanou revitalizaci. Menší část lokality je vyhrazena pro výrobu, sklady a služby," říká Kateřina Glacnerová z tiskového oddělení pražského Institutu plánování a rozvoje. Očekává se, že pražští zastupitelé schválí změnu územního plánu v průběhu letošního druhého čtvrtletí. Záměr, který umožní přestavbu průmyslového areálu na polyfunkční čtvrť, patří mezi 18 celoměstsky významných změn. Ty se projednávají v jednom balíku. V Letňanech je podobným územím ještě bývalý průmyslový areál Letov společnosti Accolade, který se však transformuje postupně a výroba a sklady v něm nadále zůstanou.

Prostor bývalé Avie byl několik desítek let zatěžován průmyslovou výrobou, a proto musí Odien počítat s odstraněním ekologických zátěží. Městské části Praha 18 se přitom nelíbí, že v části areálu se počítá s výrobou i do budoucna. "My s tím zásadně nesouhlasíme, jsme v tomto směru v těžkém střetu s metropolitním plánem," říká starosta Ivan Kabický. Městská část se obává zvýšení kamionové dopravy. Záměr investora připomínkovala, požadovala například snížení výšky plánovaných budov.

Číst dál: Odien má v úmyslu území revitalizovat areál AVIE

Strana 9 z 118