Bleskovka

Střednědobý výhled rozpočtu MČ Praha 18 na období do roku 2029

Zde

 

Cestování v zahraničí

 

mladezeu 02 3Krátkodobé projekty v zahraničí tzv. workcampy jsou ve světě velmi rozšířenou, netradiční formou poznávání cizích zemí a účasti na veřejně prospěšných projektech. Trvají zpravidla 2 až 3 týdny a účastní se jich 5 - 20 převážně mladých lidí z různých zemí světa, kteří zde společně žijí a pracují. Co tedy vyrazit organizovat oslavu Mezinárodního dne dobrovolníků ve Vietnamu, podpořit kampaň proti konzumaci velryb na Islandu, pomoct na táboře pro 2000 dětí ve Finsku, nebo se podílet na výrobě bylinných čajů v Litvě.... a mnohem více. Cílem projektu není jen samotná práce, ale také navázání užších kontaktů s ostatními dobrovolníky a poznávání kulturních i jiných rozdílů. Na rozdíl od brigád je práce na workcampech neplacená. INEX-SDA ročně nabízí až 2000 projektů po celém světě, ročně zprostředkujeme pobyt na workcampu v zahraničí více než 700 dobrovolníkům.
Číst dál: Dobrovolnické workcampy

mix globus 01 1-150x225Zkoumat politický a kulturní vývoj v sousedních evropských zemích? Ano, díky novým grantům se vám nabízí tato velmi zajímavá možnost!Nadace SchwarzkopfFoundation nabízí dva typy možností:
1.) Klasické cestovatelské granty Schwarzkopf Foundation, o které mohou žádat lidé ve věku 18 až 26 let. Maximální výše grantu je 550€. KOMPLETNÍ PODMÍNKY
2.) Granty Schwarzkopf Foundation ve spolupráci s německými drahami (Deutsche Bahn), o které mohou žádat lidé ve věku 17 až 25 let. Úspěšní žadatelé získají jízdenku InterRail Global Pass v hodnotě 422€. Termín pro podání žádosti: 1. 3. a 1. 10. 2014. KOMPLETNÍ PODMÍNKY
Zdroj: NICM

logo-new europasOd června 2013 najdete na adrese www.europass.cz graficky nově upravený web s aktuální strukturou dokumentů Europassu. Můžete si zde vyplnit on-line životopis i evropský pas dovedností. Na novém webu se dozvíte další informace o jednotlivých dokumentech Europassu – jak je získat, proč je dobré si je pořídit a při jakých příležitostech využít, najdete zde vzorové příklady vyplněných dokumentů a rady, jak vyplnit životopis. V záložce „Kontakty a odkazy“ Vám nabízíme odkazy na informační zdroje o možnostech studia a práce v Evropě. Nově Vám také poradíme, jak připravit motivační dopis a jak se připravit na pracovní pohovor.
Číst dál: Novinky na webu Europassu
cestovani 02-200x300Občanské sdružení Mladiinfo vydalo online průvodce zaměřeného na možnosti levného cestování.  Dokument je volně k šíření, budeme rádi, pokud se dostane k co největšímu počtu mladých lidí. Najdete ho na webových stránkách Mladiinfo http://www.mladiinfo.cz/pruvodce-levnym-cestovanim/ Mladiinfo je nezávislá organizace sdružující mladé lidi se zájmem o dobrovolnictví, studium, vzdělávání a cestování. Snažíme se inspirovat mladé lidi k aktivnímu životu a informovat je o možnostech, které mají. 
Zdroj: NICM
 
 
 

 Praktická informace Srpen, 2012
Ministerstvo zahraničních věcí vydalo seznam států, kde je možno pobývat bez víz.

Číst dál: Kde při cestování nepotřebujete víza?