Bleskovka

Střednědobý výhled rozpočtu MČ Praha 18 na období do roku 2029

Zde

 

Práce v zahraničí

mladezeu 02 3Byli jste v roce 2015 na workcampu nebo jste jinak dobrovolničili v zahraničí minimálně tři dny? Studujete zároveň na Fakultě sociálních věd Univerzity Karlovy? Pak máte šanci zpětně získat účelové stipendium ve výši 2000 Kč! To vám pokryje alespoň část nákladů na dopravu. Pozor žádost je nutné podat do konce ledna 2016! Více informací  v následujícím odkazu.ZDE

Zdroj:tamjdem

 

 

 

 

mladezeu 02 3Národní kancelář Mezinárodní ceny vévody z Edinburghu (DofE) hledá nadšené stážisty do svého týmu, kteří pomohou s organizací aktivit i s administrativním procesem.

Aktivity v průběhu stáže:
•Asistence při zapojování organizací do programu DofE (příprava materiálů, rešerše škol a organizací, komunikace s organizacemi)
•Asistence při organizování akcí (komunikace s účastníky, pomoc při přípravě a realizaci akcí)
•Podpora týmu s běžnými kancelářskými úkony (administrativní výpomoc, doplňování evidence poskytovatelů, účastníků a dobrovolníků, příprava podkladů pro účetní firmu, nákup a objednávka drobných kancelářských potřeb dle aktuální potřeby)

Číst dál: Stáž v mezinárodní neziskové organizaci DofE

USA Podmínky pro stipendijní pobyt a studium v USAAgentura Camp Center International (CCI) ve spolupráci s americkou organizací Center for Cultural Interchange – Greenheart každoročně vypisuje výběrové řízení na stipendijní středoškolský pobyt a studium v USA. Vybraný student odjede na středoškolský program na dobu 10 měsíců do USA. CCI za něj uhradí veškeré platby týkající se školy, rodiny, zpáteční letenku do USA a zdravotní pojištění po dobu programu. Student si pouze hradí kapesné po dobu programu a poplatek za vystavení víza na americké ambasádě v Praze.

Hodnota stipendijního programu je cca 225 000Kč.

Číst dál: Podmínky pro stipendijní pobyt a studium v USA

vlajka 02Where in Europe...?  Chcete zažít mezinárodní atmosféru, ale nechce se vám opustit teplo domova? Přihlaste se na říjnový projekt, kterého se zúčastní mladí lidé z ČR, Chorvatska, Srbska a Bosny a Hercegoviny ve věku 20-30 let.

AEGEE-Praha hledá 7 účastníků z ČR, kteří by měli zájem zúčastnit se projektu o evropské integraci a mezinárodním dialogu.

Číst dál: Where in Europe...?

camp mladýchGlobální dobrovolnický karavan na workcampech v ČRNa 10 různých místech po celé ČR budou letos v rámci workcampů INEX-SDA probíhat doprovodné akce pro místní obyvatele, zastupitele veřejné správy a představitele místních neziskových organizací. Dobrovolnický karavan zahájí své putování 29.6. regionálním setkáním v Mezně a zakončí 6.9. výstavou fotografií o dobrovolnictví v Keni v Dýšině. Návštěvníci budou mít možnost shlédnout výstavu fotografií dokumentujících dobrovolnictví v ČR a v Keni. Každá z výstav bude probíhat společně s workshopem o problémech, kterým současná globální společnost čelí. Část výstav doprovodí regionální setkání, kde návštěvníci budou mít možnost popovídat si se zahraničními dobrovolníky a místními organizátory dobrovolnictví. Na setkáních bude možné ochutnat mezinárodní jídla, připravená zahraničními dobrovolníky. Zástupci místních neziskových organizací a veřejné správy na setkání představí výsledky práce zahraničních dobrovolníků v regionu. Kromě možnosti vyzkoušet si atmosféru dobrovolnictví v zahraničí, dostanou účastníci i informace, jak na dobrovolnický projekt vyjet (do ČR i do zahraničí) nebo ho dokonce zorganizovat ve své obci či komunitě.

Harmonogram výstav a doprovodných akcí:

29. 6. – 3. 7. Mezno (29. 6. proběhne Regionální setkání)

3. 7. – 10. 7. hrad Hartenberg (5. 7. proběhne Akční den kampaně Fotbal pro rozvoj)

13. 7. – 20. 7. hrad Grabštejn

17. 7. – 1. 8. Tvarožná Lhota

25. 7. – 2. 8. Horní Maršov (25. 7. proběhne Regionální setkání)

4. 8. – 14. 8. Bečov n. Teplou

8. 8. – 14. 8. České Kopisty/Litoměřice (8. 8. proběhne Regionální setkání)

18. 8. – 25. 8. Liberec (18. 8. proběhne Regionální setkání)

20. 8. – 30. 8. Kadaň (20. 8. proběhne Regionální setkání)

28. 8. – 6. 9. Dýšina

Pro více informací o Dobrovolnickém karavanu na workcampech v ČR pište na Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript..    Chceš se zapojit nejen jako účastník? Vydej se na karavan jako dobrovolník! Hledáme dobrovolné školitele pro workshopy! Zájemci mohou psát do 15.6. Ondřeji Bradáčovi na Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript..

Regionální setkání jsou realizována v rámci projektu INEX-SDA Synergický efekt dobrovolnictví – posilování občanské společnosti propojováním NNO, obcí a veřejnosti.

Workshopy a výstavy fotografií se konají v rámci projektu INEX-SDA Integrace témat “Post-MDG” do GRV aktivit dobrovolnické komunity.

Zdroj: NICM