Bleskovka

Střednědobý výhled rozpočtu MČ Praha 18 na období do roku 2029

Zde

 

Vzdělávání v zahraničí

Hledají se mladí žurnalisté nebo odborníci, kteří mají zájem informovat o Evropském setkání mládeže EYE 2016. To se bude konat 20. - 21. května 2016 v Evropském parlamentu ve Štrasburku. Přihlášky je možné zasílat do 15. února 2016.

Organizátoři EYE 2016 shánějí do svého týmu:
•2 šéfredaktory
•8 novinářů
•1 reportéra
•1 grafického designéra

Podrobnosti k nabízeným pozicím naleznete ZDE.

Ústředním tématem letošního setkání je „Společně můžeme dosáhnout změny“, pod jehož zněním budou v Evropském parlamentu probíhat debaty a semináře v politickém, sociálním a kulturním kontextu.

Zdroj:NICM

 

 

USAFulbrightova komise v České republice hledá účastníky na pětitýdenní Letní školu životního prostředí na univerzitě v USA. Cílem programu je evropským studentům ze sociálně znevýhodňujícího prostředí představit americkou kulturu, společnost a zkušenosti se sociálním podnikáním.  Začátek pobytu bude zřejmě na konci června 2016. Programu se zúčastní dvacet studentů z celého světa ve věku 18 až 25 let.

Číst dál: Na Letní školu životního prostředí do USA!

mladezeu 02 3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Ministerstvo školství nabídlo školám, že jim z nedočerpaných evropských dotací proplatí veškeré náklady na zahraniční jazykové kurzy. Studenti a jejich učitelé toho zákonitě chtějí využít: o dotaci se uchází přes dva tisíce projektů a dohromady požadují dvojnásobek částky, která je k dispozici. V druhé polovině letošního roku vyjede na jazykový kurz do zahraničí několikanásobně více českých školních výprav než v minulosti.

Číst dál: Británie a Malta zažijí nájezd českých škol. Jazykové kurzy zaplatí EU

Dobrý den,

prosím o šíření zajímavé nabídky zahraniční stáže pro studenty ve Švýcarsku.

Dle našich informací má Společnost INTERPRAX Consulting dobré reference...

Podrobnosti včetně přihlášky naleznete v tomto odkazu:
http://www.nicm.cz/agroprogram-switzerland-2015

Děkuji!

Mgr. Markéta Žáková

 Národní ústav pro vzdělávání
 Národní informační centrum pro mládež
Na Poříčí 1035/4
 110 00 Praha 1

 

 

 

 

 

 

 

vzdelani 02 10

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Chcete zažít nezapomenutelné léto v Kalifornii, Bostonu, v Miami nebo New Yorku? Existuje hned několik možností, jak strávit letní měsíce. Můžete si vybrat: chcete zažít klasické prázdniny jako každý rok nebo byste raději prožili něco nového, nevšedního a obohacujícího? Pokud se přikláníte ke druhé volbě, čtěte dál!  V jakým jazykových destinacích mohou jazykové pobyty v USA probíhat? Studovat můžete v těchto městech: Atlanta, Boston, Chicago, Honolulu, Los Angeles, Miami, New York, San Diego, San Francisco, Santa Barbara, Seattle nebo washington D.C. Amerika - země všech možností. Spojené státy americké jsou známé pro svou odlišnost. Každý stát nabízí něco jiného, co stojí za to ho navštívit. Pokud přemýšlíte o jazykovém pobytu v USA, zde jsou některé rady, které by Vám mohly při rozhodování pomoci.

Číst dál: Jazykové pobyty v USA