Bleskovka

Střednědobý výhled rozpočtu MČ Praha 18 na období do roku 2029

Zde

 

Vzdělávání v zahraničí

vzdelani zahranici 03Akademická informační agentura (AIA) na svých stránkách každoročně zveřejňuje nabídku stipendijních pobytů na základě mezinárodních smluv. Stipendijní pobyty v zahraničí na základě mezinárodních smluv jsou nabízeny studentům a pedagogům veřejných vysokých škol v ČR, a to ve dvou skupinách podle způsobu přidělování, který stanoví MŠMT: Rozpis kvót - stipendijní místa do konkrétních zemí, která MŠMT přidělí pro daný akademický rok přímo jednotlivým vybraným veřejným vysokým školám v ČR.    O tato   stipendijní místa se mohou ucházet pouze zájemci z daných škol.   "Návrh na vyslání / Žádost o přiznání stipendia" podávají prostřednictvím rektorátů. Výběrová řízení - o stipendijní místa do zemí v této skupině se mohou ucházet zájemci ze všech veřejných vysokých škol v ČR.      "Návrh na vyslání / Žádost o přiznání stipendia" podávají prostřednictvím AIA. Nabídka není specifikována na konkrétní zahraniční vysoké školy. Předpokládá se, že si zájemci v souvislosti se svým studijním oborem sami vyhledají kontakty, o které mají zájem.    Délka pobytu, počet míst, požadavky na uchazeče apod. vyplývají z mezinárodních (bilaterálních) smluv, na jejichž základě jsou tyto stipendijní pobyty České republice nabízeny. Číst dál: Stipendijní pobyty na základě mezinárodních smluv 2015/2016

vzdelani zahranici 03Bydlíte v Praze, máte volný pokoj a chuť se něco dozvědět o životě Američanů? Zkuste se stát hostitelskou rodinou pro americké studenty, kteří k nám přijíždí strávit semestr v rámci programu organizace CIEE.

Číst dál: Staňte se hostitelskou rodinou amerického vysokoškoláka!

msmtJsi čerstvý absolvent VŠ a zajímá tě, jak to chodí v evropských institucích? Pak neváhej využít možností placených stáží v Radě EU. Žádost je potřeba zaslat do konce srpna. Generální sekretariát Rady Evropské unie nabízí ročně až 100 placených stáží pro čerstvé absolventy všech členských zemí EU, kteří úspěšně dokončili alespoň bakalářský (či relevantní) stupeň vysokoškolského vzdělání. Podmínkou je výborná znalost anglického či francouzského jazyka. Předpokládaná kvalifikace v oborech: překlady, lidské zdroje, komunikace, vzdělávání, IT, grafický design, multimédia, zemědělské technologie, biochemie, zdravotnictví a potravinová bezpečnost, management energetiky, životní prostředí, právo, politické vědy, mezinárodní vztahy, evropská studia, ekonomie.

Číst dál: Placené stáže v Radě EU

vzdelani  IlustračníK tomu, abyste vystudovali kurz z libovolného předmětu na některé prestižní zahraniční univerzitě, nepotřebujete nic jiného, než znalost angličtiny a připojení k internetu. Studovat můžete cokoliv od astrofyziky či ekonomie až po biologii, psaní písniček nebo hru na kytaru. Na řadě univerzit můžete získat za absolvování kurzu i ověřený certifikát. Chtěli byste si vyzkoušet studium na prestižní zahraniční univerzitě, ale nemáte peníze na studium v zahraničí, bojíte se, že by vás nepřijali, nebo ani nechcete nebo nemůžete odcestovat? Díky internetu už vás tyhle starosti nemusí trápit. Ať už studujete na střední nebo na vysoké škole, ať už pracujete a chybí vám příležitosti ke vzdělávání, nebo prostě potřebujete konstruktivně vyplnit volný čas, internetové online kurzy jsou ideálním prostředkem k rozšíření obzorů.

Číst dál: Absolvujte kurz na MIT, Yale nebo na Harvardu. Zdarma a po internetu

mladezeu 02 3Vylepši svou angličtinu, poznej mladé lidi ze všech koutů Evropy, vycestuj do cizí země, kam se třeba už dlouho chceš podívat a poznej její kulturu spolu s místními! Chceš se dozvědět více o tom, co ti Letní univerzita přinese? Přijď na jednu z informačních schůzek.
Kde: VŠE, náměstí Winstona Churchilla 1938/4, Praha 3-Žižkov, Rajská budova 210
Kdy:  9. 4. v 19:40 
Kde: Právnická fakulta UK, náměstí Curieových 7, Praha 1, místnost č. 300
Kdy:  10. 4. v 18:00
Číst dál: Letní univerzity po celé Evropě AEGEE