Bleskovka

Střednědobý výhled rozpočtu MČ Praha 18 na období do roku 2029

Zde

 

Vzdělávání v zahraničí

rumunskoZajímají vás ekonomické problémy současného světa? Přihlaste se na mezinárodní letní školu, která se uskuteční v polovině srpna v Bukurešti  přesně v termínu od  12. - 26. 8. 2018. Kdo se může účastnit: studenti/ky všech úrovní vysokoškolského studia. Na Letní univerzitu se můžete přihlásit třemi různými způsoby:

 

 

1.Full Scholarship

2.Partial Payment

3.Total Payment

Další podrobné informace najdete  ZDE

evropskavesmirnaagentura 200x132Do 18. července mají studenti ve věku 13–18 let možnost přihlásit se do Česko-Slovenské soutěže Expedice Mars. Cílem soutěže je popularizovat vědu v Česku a na Slovensku a podporovat nadané děti a studenty v jejich rozvoji v oblasti vědy. Finalisté soutěže se zúčastní exkurze v Evropské vesmírné agentuře a pět nejlepších se zúčastní 100hodinového simulovaného letu na Mars.

Číst dál: Soutěž nabídne studentům exkurzi do Evropské vesmírné agentury

 cestaGLEN je roční program globálního vzdělávání, jehož jedinečnost spočívá v kombinaci 3 vzdělávacích seminářů, tříměsíční stáže v neziskové organizaci v jedné ze zemí Afriky, Asie a Latinské Ameriky a praxi při realizaci vlastních aktivit globálního rozvojového vzdělávání v Evropě po návratu.

Vizí GLENu je svět, ve kterém lidé přemýšlejí o realitách globalizovaného světa a své vlastní roli v něm a angažují se, aby budovali spravedlivou a udržitelnou společnost.

Program je realizován sítí deseti evropských organizací z České republiky, Slovenska, Polska, Maďarska, Lotyšska, Estonska, Slovinska, Německa, Francie a Irska a Beninu, které spolupracují s přibližně 60 partnerskými organizacemi z různých zemí Asie, Afriky, Jižní Ameriky a Evropy mimo EU.

Nejbližší uzávěrka přijímání přihlášek je 10. ledna 2018.

A co můžete zažít? Zde je zkušenost Kristýny Sosnovcové:

Číst dál: GLEN – tvá šance na globální vzdělávání

Tsinghua UniversityDo 28. září mohou čeští i slovenští studenti žádat o stipendium Schwarzman Scholars k financování navazujícího magisterského studia na prestižní čínské univerzitě Tsinghua University.

Cílovou skupinu Schwarzman Scholars jsou držitelé bakalářských titulů věku 18-29 let, kteří mají vůdčí vlastnosti nebo vůdčí potenciál. Stipendium Schwarzman Scholars jim umožní studovat v jednoročním magisterském programu v čínském Pekingu na významné Univerzitě Čching-chua (Tsinghua University) obory Mezinárodní vztahy, Veřejná politika nebo Ekonomika a business. 

Číst dál: Jeďte studovat do Číny přes Schwarzmanovo stipendium

USAJedinečný veletrh amerických univerzitNenechte si ujít jedinečnou příležitost setkat se v Praze se zástupci  šestnácti amerických univerzit a největších českých stipendijních programů a získat informace o studiu v USA přímo od zdroje! Veletrh amerických univerzit se koná v pondělí 18. dubna 2016 od 15 do 18 hodin v prostorách Anglo-americké vysoké školy, Letenská 5, Praha 1 - Malá Strana.

Číst dál: Jedinečný veletrh amerických univerzit