Bleskovka

Střednědobý výhled rozpočtu MČ Praha 18 na období do roku 2029

Zde

 

Vzdělávání v ČR

logo ukPřírodovědecká fakulta Univerzity Karlovy v Praze otevírá nový bakalářský studijní obor Medicinální chemie. Přihlášky ke studiu můžete posílat do 30. 4. 2014! Medicinální chemie je disciplína na rozhraní chemie a farmakologie zabývající se návrhem, přípravou a vývojem léčiv. Bakalářský studijní obor Medicinální chemie je součástí studijního programu Chemie na Přírodovědecké fakultě UK v Praze.
Více informací o oboru a podmínky přijímacího řízení najdete zde .
Zdroj: NICM

prac s mladezi 01 4-200x138Termín podání přihlášek VŠUž jste se rozhodli, na kterou vysokou školu půjdete studovat? Pokud ještě ne, měli byste nad tím začít rychle přemýšlet, protože u mnoha oborů končí termín podání přihlášek ke studiu s koncem února (tzn. do 28.2.2014). Raději si proto zkontrolujte stránky fakulty, kde chcete studovat, ať vám termín neuteče. Na pozdní přijetí přihlášky nebo poplatku některé školy neberou zřetel. A nebo můžete zkusit využít tento PŘEHLED.
Zdroj: NICM

prac s mladezi 01 4-200x138O maturitě se říká, že je zkouškou dospělosti. Budete z ní mít spoustu zážitků a později i historek. Ale i tak se k ní musíte postavit jako dopělí a postavit se čelem budoucnosti. Zde je několik rad, jak se s maturitou poprat.

Číst dál: Pár rad jak se připravit na maturitu

ZS FrycoviskaBrzy se otevřou dveře základních škol k zápisům žáčků do prvních tříd. Co je třeba zohlednit při výběru školy?

Kde získáte informace?

Dny otevřených dveří, akademie a jiné akce pořádané školou (v ideálním případě škola pořádá ukázky výuky)

Číst dál: Jak si vybrat základní školu?

vzdelani zahranici 03Koncem února většina vysokých a vyšších odborných škol uzavře přijímání přihlášek k bakalářskému a magisterskému studiu. O přesném termínu se ale raději informujte na studijním oddělení vámi vybrané školy nebo fakulty. Rozhodně to ale nenechávejte na poslední chvíli. Taky by se pak mohlo stát, že Vás kvůli včas nedoručené přihlášce nepřijmou....

Číst dál: Přihláška na VŠ a VOŠ - jak ji vyplnit?