Bleskovka

Střednědobý výhled rozpočtu MČ Praha 18 na období do roku 2029

Zde

 

Vzdělávání v ČR

prac s mladezi 01 4-200x138Pro zájemce z řad studentů, čerstvých absolventů gymnázií a středních škol se zájmem o právo, ekonomii a politologii připravila vysoká škola CEVRO Institut již VII. ročník oblíbeného vzdělávacího projektu Letní akademie moderní politiky, práva a ekonomie. Kurz se bude konat ve dnech ve dnech 18. – 22. srpna 2014 v budově vysoké školy CEVRO Institut v Praze. Kromě základů ekonomie, politologie, sociologie a práva, se kterými je seznámí přední čeští politologové, právníci a ekonomové, zúčastnění navštíví Parlament ČR. Stanou se také aktéry parlamentní simulace, která jim přiblíží proces vzniku zákona v Poslanecké sněmovně ČR. Neméně zajímavá bude i debata k 25 letům od sametové revoluce, kde taktéž vystoupí celá řada známých osobností, například Jan Kalvoda a Petr Pithart. Součástí projektu bude i filmový seminář. Všichni ti, co se chtějí vzdělávat i o prázdninách, se mohou na Letní akademii přihlašovat prostřednictvím elektronické registrace do 22. června. Poznejte nové přátele a prohledněte si prostory, kde se tvoří politika naší země i vy!

Více informací včetně přihlášky naleznete na www.cevroinstitut.cz.

 

 mladezeu 02 3
Centrum pro zjišťování výsledků vzdělávání přichází v letošním roce s novinkou, která maturantům umožní nechat si zaslat e-mailem vybraný dokument s výsledkem zkoušky společné části. „Portál byl připraven s cílem předat žákovi jednoduše a efektivně dokument, týkající se jeho výsledku a umožní mu kromě jiného i rychlé a relevantní rozhodnutí o smysluplnosti případné žádosti o přezkoumání výsledků. Očekáváme, že se tak mohou alespoň částečně eliminovat žádosti o dokumenty, které směřují na ředitele škol.“ říká ředitel Centra Jiří Zíka.Portál je založen na principu jednoznačné registrace a autentizace žáka a jeho následném souhlasu se zasláním příslušných výsledkových dokumentů na e-mailovou adresu. Autentizace probíhá pomocí tzv. Autentizačního kódu VPŽ. Ten je uveden na výpisu z přihlášky k maturitní zkoušce, který každý žák obdržel od ředitele školy v prosinci loňského roku. Přes výsledkový portál dává žák souhlas s odesláním následujících dokumentů:
Číst dál: CERMAT: Žáci mají možnost nechat si zaslat některé dokumenty s výsledky zkoušek e-mailem

 

vzdelani - VŠJak na vysokou školu?Čekají vás přijímačky a jste zahlceni informacemi? Webový portál Vysokeskoly.com pro vás připravil videonávody s radami, jak se dostat na nejžádanější obory na vysokých školách. Všechna videa najdete na YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCqG4o8mYffI-dsylBXkIO-Q Jak se dostat na vysokou školu: https://www.youtube.com/watch?v=eEDjRh7wtsU  
Jak se dostat na práva, právnické fakulty: https://www.youtube.com/watch?v=AZMI-UYf63M
Tak hodně štěstí!
Zdroj: NICM
 
 

 

konvalinka 1Letní environmentální kurzLetní prožitkově metodický kurz environmentální výchovy pro studenty vysokých škol. Fakulta sociálních studií Masarykovy univerzity v Brně a Technická univerzita v Liberci společně pořádají letní metodický kurz pro studenty vysokých škol, lektory ze středisek ekologické výchovy a vedoucí z mimoškolních organizací s environmentální tématikou.
Číst dál: Letní kurz environmentální výchovy

socskupiny 02-200x149Písemná maturitaMaturitou z českého jazyka musí projít každý, ať už má cit pro jazyk nebo ne. Není to ovšem nic, co by se nedalo zvládnout. Co pro to tedy udělat? Nejprve dostanete zadání. Bude jich celkem deset. Neděste se, hlavně v klidu, máte celých 25 minut na to si vybrat, které téma je vám bližší a dokážete ho nejlépe napsat. Už teď můžete začít přemýšlet nad slohovými útvary, které vám sedí nebo se vám nejelépe píší. Taky si zkuste uvědomit, jestli na dané téma jste schopni napsat dostatečně dlouhý text a jestli ano, tak v jakém pořadí budete zapisovt jednotlivé myšlenky a nápady, prostě si zkuste udělat představu o osnově. Ještě než se pustíte do psaní, ujasněte si, že vaše osnova splňuje zadání práce. A nespleťte si slohové útvary, to je také chyba!  Jestli si vyberete zadání dříve než upline oněch kritických 25 minut, tak můžete přistoupit k daší fázi - devadesátiminutovému psaní samotné práce.
Číst dál: Jak zvládnout maturitní slohovou práci?