Bleskovka

Střednědobý výhled rozpočtu MČ Praha 18 na období do roku 2029

Zde

 

Vzdělávání v ČR

vzdelani - VŠMinistr školství Marcel Chládek připravuje novelu, která počítá se zavedením matematiky jako povinné součásti maturitní zkoušky už ve školním roce 2018/2019. Takže prvními, kdo tuto maturitu podstoupí, budou letošní deváťáci. Jedinou výjimkou budou obory, kde se matematika nevyučuje (např. umělecké obory).

Číst dál: Povinná maturita z matematiky bude ve školním roce 2018/2019

vzdelani - VŠPřemýšlíte, jak se dostat příští rok na vysněný obor? Zahajte přípravu včas a nezůstanete pod čarou. Přípravné kurzy v Praze a Brně zahajují už 18. října a 22. října - máte poslední šanci se přihlásit!   Medicína, psychologie, žurnalistika, práva, humanitní obory, Policejní akademie, ekonomické fakulty, politologie a obory, kde k přijímacím zkouškám potřebujete angličtinu.

Číst dál: Chcete se dostat na vysokou? Přípravné kurzy zahajujeme už 18. a 22. 10.

msmtMinisterstvo školství vydalo doporučení pro sjednocení průběhu zápisů k povinné školní docházce. Jeho smyslem je učitelům poradit, jak sjednotit časový, obsahový a organizační rozsah zápisu.

Celý dokument ve formátu PDF najdete ZDE.

zdroj: NICM

logo ukAť jsou vám 3 roky nebo 90 let, přijďte se v sobotu 11. října 2014 přesvědčit do budovy Karolina, že studovat můžete opravdu v každéme věku.  Univezita Karlova připravila akci s názvem Den celoživotního vzdělávání, kde veřejnosti představí širokou nabídku možností, jak vystudovat vysokou školu. Představí nejrůznější vzdělávácí programy (profesní i zájmové) pro občany ČR i pro cizince s možností studia přes internet.

Kdy: sobota: 11. října 2014

Kde: budova Karolina, Ovocný trh 3, Praha 1

V kolik: 9:00 - 16:00

Vstup je ZDARMA.

Zdroj: NICM

msmtMinistr školství, mládeže a tělovýchovy Marcel Chládek na tiskové konferenci 4. září 2014 po jednání České konference rektorů v Přerově představil návrh novely vysokoškolského zákona. Zástupci vysokých škol celkové znění novely uvítali. „Spějeme k dobrému konci. Myslím, že novela přispěje ke stabilizaci vysokoškolského prostředí a jsem rád, že Česká konference rektorů nemá k návrhu zásadní připomínky. Je to vyjednaný kompromis a chtěl bych všem rektorům poděkovat, že se na novele zákona podíleli,“ řekl na tiskové konferenci ministr školství Marcel Chládek.

Číst dál: Ministr školství představil návrh vysokoškolského zákona