Bleskovka

Střednědobý výhled rozpočtu MČ Praha 18 na období do roku 2029

Zde

 

Vzdělávání v ČR

statusstudenta2014Jak je to se statusem studenta po maturitě nebo v případě, že maturita nedopadne? Kdy status vzniká, zaniká a důležité termíny, které se vyplatí sledovat, najdete také v přehledné podobě jako tabulku u článku. Status studenta znamená až do 26. narozenin: zdravotní pojištění placené státem, rodinné přídavky, daňové úlevy, sociální dávky, studentské slevy na dopravu a další výhody.

Na co se nejčastěji ptáte

Číst dál: Status studenta 2015

maturitaProjekt e-maturit plánuje Ministerstvo školství pilotně rozjet příští rok. Ačkoli cvičné online testovaní maturantů probíhá již řadu let, byla dosud tato možnost většině studentů upřena. Důvodem je skutečnost, že maturitu nanečisto mohly objednávat pouze školy, nikoli samotní studenti či jejich rodiče. Od pondělí 20. 4. si na webu Hravě.cz mohou online maturitní test vyzkoušet všichni.

Číst dál: Maturitní zkouška přes počítač? Nyní si ji mohou vyzkoušet všichni.

ddm 137. ročník krajského kola SOČDům dětí a mládeže hl. m. Prahy ve spolupráci s Národním institutem pro další vzdělávání pořádají v pondělí 27. dubna od 9 hodin krajské kolo již 37. ročníku SOČ - středoškolské odborné činnosti. Tato prestižní soutěž je určena studentům všech typů středních škol, kteří chtějí změřit síly se svými vrstevníky a prokázat své znalosti a schopnosti v některém z osmnácti vědních oborů. Podmínkou účasti v soutěži je vypracování samostatné práce nebo vytvoření učební pomůcky, kterou student předloží k odbornému posouzení a obhájí před odbornou porotou. Číst dál: 37. ročník krajského kola SOČ

mladezeu 02 3












Evropská komise zahajuje videosoutěž „Co pro tebe znamená sjednocená Evropa?", která je určena pro mládež ve věku 13-15 let z 28 členských států EU, kandidátských zemí nebo potenciálních kandidátských zemí v jihovýchodní Evropě. Zapoj své tvůrčí schopnosti, poděl se o své názory a zkušenosti v minutovém videu a vyhraj výlet do Bruselu!  Číst dál: Zapoj se do soutěže „Co pro tebe znamená sjednocená Evropa?"

Čekají vás přijímačky a jste zahlceni informacemi?  Máme pro vás  přehledná videa, kde najdete vše, co jste potřebovali vědět. Jak se dostat na vysokou školu, na práva, psychologii, medicínu a ekonomii.

Všechna videa najdete na YouTube kanále: https://www.youtube.com/channel/UCqG4o8mYffI-dsylBXkIO-Q

Číst dál: Video návody: Jak se dostat na nejžádanější obory