Bleskovka

Střednědobý výhled rozpočtu MČ Praha 18 na období do roku 2029

Zde

 

Pro pracovníky s mládeží

19 Únor, 2013   určeno pro pracovníky s mládeží
Projekt určený žákům a pedagogům základních a středních škol nabízí možnost zapojení se do realizace tří typů celoročních aktivit - Zelený ostrov, Zlatá nit a Udržitelný rozvoj. Aktivity zajímavou formou představují celosvětově řešená témata - globální problémy, udržitelný rozvoj a napomáhají žákům k formování a obhajování svých postojů. Materiály vytváří Sluňákov, Centrum ekologických aktivit města Olomouce o.p.s. ve spolupráci s odborníky z Univerzity Palackého v Olomouci. Všechny vytvářené materiály jsou školám v tištěné podobě nabízeny zdarma, část z nich bude v elektronické podobě umístěna na webové stránce projektu http://www.slunakov.cz/e-dur/..

Nabízíme 2 volná místa pro české účastníky na mezinárodním školení Exploring New Shores v termínu 22.4. – 28.4.2013  v krásné oblasti Beskyd v ČR. Tématem školení je osobní rozvoj a rozvoj komunikačních dovedností - jak reaguju na změny, co jsou priority v mém životě atd., aktivity outdoor i indoor. Školení je v angličtině, určeno hlavně pro pracovníky s mládeží, ale otevřené v podstatě komukoli z ČR starší než 18 let.

Účastníci školení budou ze Španělska, Itálie, Irska, Holandska, Izraele, Palestiny, Egypta a ČR. Účastníci platí 40 Eur účastnický poplatek, jídlo a ubytování na místě hrazeno z projektu. Přihlášky vyplňujte do 28.2. zde: http://goo.gl/ga0jp . Dotazy můžete posílat na email:  exploringnewshores(zavináč)gmail.com

Organizuje občanské sdružení Petrklíč help, o.s. za finanční podpory Evropské unie programu Mládež v akci.

 Nabízíme 2 volná místa pro české účastníky na mezinárodním školení Exploring New Shores v termínu 22.4. – 28.4.2013  v krásné oblasti Beskyd v ČR. Tématem školení je osobní rozvoj a rozvoj komunikačních dovedností - jak reaguju na změny, co jsou priority v mém životě atd., aktivity outdoor i indoor.

Školení je v angličtině, určeno hlavně pro pracovníky s mládeží, ale otevřené v podstatě komukoli z ČR starší než 18 let. Účastníci školení budou ze Španělska, Itálie, Irska, Holandska, Izraele, Palestiny, Egypta a ČR. Účastníci platí 40 Eur účastnický poplatek, jídlo a ubytování na místě hrazeno z projektu.

 

Přihlášky vyplňujte do 28.2. zde: http://goo.gl/ga0jp . Dotazy můžete posílat na email:  exploringnewshores(zavináč)gmail.com

 

Organizuje občanské sdružení Petrklíč help, o.s. za finanční podpory Evropské unie programu Mládež v akci.

České školy se mohou od února přihlašovat do projektu aces - Akademie středoevropských škol, a navázat tak spolupráci na mezinárodní úrovni.

Školy z 15 zemí Evropy tentokrát budou společně vytvářet projekty na téma „Rozmanitost“. Akademie středoevropských škol má za cíl odstranit předsudky o jiných národech a podpořit kreativní zapojení škol za hranicemi vlastní země.  „Projekt je zábavný a motivuje i učitele – pomáhá jim poznávat nové praktiky výuky, které baví studenty i samotné vyučující. Zároveň projekt spojuje školy a ministry školství z 15 zemí, a to velmi neformální cestou, což je výborný základ pro dlouhotrvající vztahy na osobní, a tudíž nekomplikované úrovni.“ vysvětluje Robin Gosejohann, projektový manažer Nadace ERSTE, která je iniciátorem projektu.

Další informace na http://www.nicm.cz/ceske-skoly-se-mohou-reprezentovat-v-zahranici