Bleskovka

Střednědobý výhled rozpočtu MČ Praha 18 na období do roku 2029

Zde

 

Pro pracovníky s mládeží

mladezeu 02 3

Znáte program Dobro-druzi, jež se zaměřuje na rozvoj filantropických aktivit dětí a mládeže.  Stále je ještě čas přihlásit se do letošního ročníku a stát se Dobro-druhy!  Znáte někoho, kdo pomoc potřebuje? Napadá vás, jak získat peníze pro dobrou věc? V Nadaci Via se otevírá program Dobro-druzi, který je zaměřený na rozvoj filantropických aktivit dětí a mládeže. Číst dál: Staňte se Dobro-druhy. Pomáhat může být dobrodružství!

mladezeu 02 3Ministerstvo pro místní rozvoj ČR (MMR) letos pořádá již 5. ročník úspěšné soutěže pro studenty všech středních škol a jejich pedagogy s názvem „Navrhni projekt“, jejímž cílem je zábavnou formou seznámit mladé lidi s problematikou evropských fondů. Studenti mají možnost navrhnout vlastní projekt na libovolné téma. Na úspěšné autory a na jejich pedagogy čekají laptopy, smartpohny či chytré hodinky. Soutěž startuje 1. září a projekty je možné zasílat do 16. listopadu 2016. Veškeré informace jsou k dispozici na stránkách www.navrhniprojekt.cz. Prostřednictvím soutěže MMR úspěšně vtahuje mladé lidi do procesu regionálního rozvoje a seznamuje je s potenciálem fondů EU. Během soutěže se prostřednictvím seminářů seznámí se základy čerpání evropských dotací a dostanou příležitost vytvořit si vlastní projektovou žádost ve zjednodušené podobě. Projekt je otevřen všem studentům a pedagogům středních škol bez ohledu na obor studia či typ školy. Zúčastnit se mohou dvou až pětičlenné týmy studentů s jedním učitelem. Číst dál: Soutěž pro studenty a u učitele SŠ: Navrhujte, projektujte a vyhrajte zajímavé ceny s fondy EU!

prac s mladezi 01 4-200x138Nadace O2 spouští nový program SmartUp zaměřený na lidi ve věku 15 - 26 let, který jim umožní realizovat neotřelé nápady s cílem zlepšit něco v jejich okolí. Program chce mladým lidem pomoci rozvíjet dovednosti nejen poskytnutými finanční prostředky, ale také vzdělávacími kurzy. Systém získávání grantů je postupný a v nejvyšší úrovni mohou žadatelé dosáhnout i na částku 100 tisíc korun. Číst dál: Nabídka pro mládež získejte finance na realizaci svých nápadů v programu SmartUp

vzdelani 02 10

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Baví vás tvůrčí psaní a natáčení videí? Přihlaste se do 30. dubna 2015 do soutěže „Čeština je i můj jazyk“! „Čeština je i můj jazyk“ je tvůrčí a literární soutěž pro žáky základních a středních škol po celé České republice, a to bez ohledu na váš mateřský jazyk. 3 vítězové v každé kategorii mohou vyhrát skvělé ceny jako je tablet, čtečka a MP3 přehrávač a pro skupiny soutěžících máme nachystané vouchery na elektroniku podle vašich představ.

Číst dál: Tvůrčí soutěž "Čeština je i můj jazyk"

mladezeu 02 3













Hlavním úkolem soutěže "Evropa hrou" je sestavení návrhu programu „evropského projektového dne“, který umožní veřejnosti a zejména dětem a mladým lidem seznámit se s Evropou a životem Evropanů netradičním a kreativním způsobem. Program akce může organizátor naplánovat zcela dle svých představ jako jeden celý projektový den, kterého se zúčastní kromě dětí nebo mladých lidí i další veřejnost. Aktivity mohou probíhat jak v instituci, tak ve venkovních prostorech, může se skládat z formálního učení ve škole nebo neformálního učení mimo školu nebo kombinovat obojí. Číst dál: Vyhlášení soutěže Evropské projektové dny "Evropa hrou"