Bleskovka

Střednědobý výhled rozpočtu MČ Praha 18 na období do roku 2029

Zde

 

Naše aktivity

betlĂ©m 2Vážení spoluobčané, po roce tu opět máme vánoční svátky, které by měly být svátky pohody a spokojenosti. Období, které jsme v letošním prožili, prožíváme i možná ještě budeme prožívat s nemocí Covid 19 nám moc nedovolí naplno si užívat plnými doušky vánoční atmosféru. Omezená rodinná setkání, vánoční cukroví a samozřejmě vánoční pohádky, to vše nás během Vánoc doprovází a to nám možná i pomůže zapomenou na téměř celoroční starosti s celosvětovou nemocí. Proto se radujme z maličkostí a z každé drobné radosti, smíchu a úsměvu, a to nejen během vánočních svátků, ale během celého roku. Rád bych vám jménem všech členů opozičního klubu Zdravé Letňany popřál krásné prožití vánočních svátků a úspěšné vykročení do nového roku 2021, který snad bude veselejší jako ten předchozí.

Olaf Deutsch

Předseda spolku Zdravé Letňany

 

Náš opoziční klub Zdravé Letňany předložil dva zásadní návrhy, které si osvojil starosta Kučera i radní pro dopravu Nekolný. Letňanská rada schválila usnesení na podporu stavby DÁLNIČNÍHO OKRUHU na severovýchodě Prahy, a to v tunelové variantě. Okruh by měl ulehčit Tupolevově i Veselské.

Další návrh se týkal PARKOVIŠTĚ V JANČOVĚ ulici. Developer chce parkoviště oplotit a vybudovat zde bytový dům. Zastupitelé s oplocením, které může být prvním krokem k zástavbě parkoviště, nesouhlasili. O projektu se bude dále jednat.

 veselská

Foto: Ve Veselské vzniklo zhruba 70 parkovacích míst. To by ale pro náhradu dvousetmístného parkoviště v Jančově nestačilo.

 

Václav ŠorelVzpomínáme na zesnulého VÁCLAVA ŠORELA (1937-2020), bývalého zástupce šéfredaktora časopisu ABC, popularizátora vědy a techniky, čestného letňanského občana, velkého znalce letectví a spoluautora pamětních desek leteckým konstruktérům.

 

Vážení letňanští,

rádi bychom Vás tímto pozvali 7. září 2020 od 18:30 do sportovního areálu SK Prosek. Na předkládaném níže uvedeném plánu se můžete přesvědčit, že ani po jednání zastupitelstva hl. m. Prahy vedení SK Prosek úplně neustoupilo ze svého původního záměru postavit na místě sportoviště další bytové domy a po veřejné prezentaci pro občany chce opět žádat orgány MHMP o změnu územního plánu. Plány zastavění a revitalizace sportovišť vám představí zástupci SK Prosek na veřejné presentaci v prostorách SK Prosek.

Nový Prosekpozvánka

Prosíme vás tedy o osobní účast 7. 9. v 18:30 hodin v areálu SK PROSEK, Lovosická 559/32, Praha 9. Jasné veřejné vyjádření názoru je lepší než mlčení.

Pro informaci:

Závěry zastupitelstva HMP, které se konala dne 21. 5. 2020, kde se zastupitelé vyjádřili proti změně územního plánu na sportovišti SK Prosek

„Zastupitelstvo HMP I. bere na vědomí Petici proti zástavbě areálu SK Prosek, uvedenou v příloze č. 1 tohoto usnesení II. nesouhlasí s pokračováním projednávání podnětu na změnu územního plánu č. 612/2019III. ukládá 1. radnímu PhDr. Mgr. Vítu Šimralovi, Ph.D. et Ph.D. 1. jednat s MČ Praha 18, MČ Praha 9 a spolkem "SK PROSEK PRAHA" o možnostech a způsobech řešení situace ve sportovním areálu ve vl. spolku (bývalé Kompresory při ulici Lovosická), které kvalitativně a kvantitativně uspokojí sportovní zájmy a potřeby členů spolku a veřejnosti, především občanů Prahy 18 (Letňan) a Prahy 9 (Proseka) Termín: průběžně 2. předložit Zastupitelstvu hl. m. Prahy návrh řešení a to ve více variantách obsahujících, jak nákladové, tak i časové parametry Termín: 30. 6. 2020 “Pro: 53 Proti: 1 Zdr. 0 Bylo přijato.

zdroj: Zápis ZDE

 

alcaponeprstRadniční koalice se na jednání posledního zastupitelstva 26. srpna téměř rozpadla. Po delších sporech byl odvolán Pavel Sehnal, místostarosta za volební stranu Krásné Letňany a nahradil ho zastupitel Ivan Polák, který odešel bez uvedení důvodů a bez zjevných sporů od Zdravých Letňan a začal úzce spolupracovat se starostou Kučerou z hnutí ANO 2011. Jako předseda spolku Zdravé Letňany a letňanský zastupitel musím konstatovat, že spoluzakladatel spolku Zdravé Letňany a zastupitel za Zdravé Letňany Ivan Polák se postavil na druhou stranu barikády a přidal se tak k vedoucí koalici ANO, ODS a Top 09. Dle mne šlo především o to, že letňanský starosta a spol. zneužil špatné finanční situace, která vyplynula z několikaměsíčního pozastavení činnosti firmy zastupitele I. Poláka v době COVID - 19 a nabídl našemu zastupiteli spolupráci s radniční koalicí a tím je práce v pozici uvolněného radního. Touto změnou si zároveň starosta Letňan vyřešil problém s náhradou stávajícího místostarosty Pavla Sehnala, který byl se stávající  činností letňanské samosprávy delší dobu velmi nespokojen.

Olaf Deutsch,

zastupitel za Zdravé Letňany

 

Strana 8 z 37