Bleskovka

Střednědobý výhled rozpočtu MČ Praha 18 na období do roku 2029

Zde

 

Informovanost občanů

matepravovedetPoradny spotřebitelských organizací k 01.07.2013
Spotřebitelský ombudsman je systém, který za pomoci kontaktních míst na Živnostenských úřadech /ŽÚ/ a jejich spolupráce s nevládními neziskovými organizacemi /NNO/ umožní především seniorům efektivně, rychle a bezplatně se domoci spotřebitelských práv.
Číst dál: Aktualizace poradenských míst spotřebitelských organizací k 01.07.2013

Zapojte se na poslední chvíli do ankety Deset problémů Letňan a podpořte občanské sdružení Zdravé Letňany o.s.  

v bodě 2 a 3   (Znovuotevření cyklostrasy AA 44  a  Silnice přes lesopark)

Anketu nejdete  zde

 

matepravovedetPřes tisíc změn územního plánu najdete ode dneška v nové databázi, kterou sestavila Arnika. Změny, které řeší zastupitelstvo od roku 2004, se týkají 40 kilometrů čtverečních, což je desetina území Prahy. Ovlivňují kvalitu života i hodnotu nemovitostí. Poškozeným Pražanům, kteří chtějí účelovým změnám bránit, nabízíme právní pomoc.

Zdroj: krocanos.cz

odkaz na web Databáze změn územního plánu Prahy

 

Začne jaro a poprvé po několika měsících si sedneme na svoje kolo.  Před touto první jízdou je dobré si přečíst doporučení odborníků z BESIPU co má cyklista udělat před první jízdou v roce ale i běžná doporučení pro cyklisty.

Číst dál: Cyklistické destatero - rady od BESIPU

Nově vzniklá Kancelář veřejného prostoru a náměstek primátora Hudeček sondují zájem veřejnosti o přeměnu konkrétních veřejných lokalit.
 Praha se stala místem, které slouží především dopravě a obchodu. Skutečné město má ale plnit zcela jiné funkce: lidé se v něm setkávají, odpočívají, odehrávají se zde kulturní a jiné akce.

Tupolevova_1Veřejný život by měl být v rovnováze s dopravními a obchodními zájmy. Proto přicházíme s projektem Praha pro lidi. Chceme do ulic opět vrátit život a pomoci si vzájemně zlepšit město, ve kterém žijeme.  Doposud se obyvatelé metropole mohli zapojit do procesu rozhodování o svém okolí dodatečně, a to formou připomínek k návrhům, se kterými přišla politická reprezentace. Stejný postup je bohužel uplatňován i v případech, které mají významný vliv na kvalitu občanského života. Ať už se jedná o umístění přechodů pro chodce, kultivaci veřejné zeleně nebo zásadní stavební změnu místního území. To je nutné změnit a nezbytné proměny města diskutovat s jeho obyvateli.
Projekt Praha pro lidi odstartoval na podzim tohoto roku a jeho cílem je zapojit do diskuze o podobě veřejného prostoru širokou veřejnost. Nyní hledáme možná řešení na veřejných setkáních se zainteresovanými občanskými sdruženími, obyvateli města a zástupci politické reprezentace. Podle jakého klíče jsou vybírány jednotlivé lokality a jak se můžete zapojit právě vy se dozvíte   zde

Zdroj: Krocanos.cz

Strana 4 z 5