Bleskovka

V komunálních volbách v Letňanech 2022 se volilo  do dvou zastupitelských orgánů:
1. do zastupitelstva městské části bylo zvoleno  23 zastupitelů
2. do zastupitelstva hlavního města Prahy, zvoleno  65 zastupitelů

Informovanost občanů

BazenZASTUPITELSTVO HLAVNÍHO MĚSTA PRAHY schválilo v usnesení číslo 33/49 ze dne 27.1.2022 poskytnutí individuální neinvestiční účelové dotace v oblasti školství ve výši 2.160.000 Kč společnosti LETŇANY LAGOON, s.r.o., IČO: 26183111, se sídlem Tupolevova 665, Praha 9, které budou určené na krytí části provozních nákladů plaveckého bazénu Aquacentrum Letňany Lagoon, Tupolevova 665, Praha 18 k zajištění výuky plavání žáků 1. stupně základních škol v rámci Rámcového vzdělávacího programu pro základní vzdělávání.

Zdroj: zastupitelstvo.praha.eu

 Související članek: ZDE

alcaponeprst

 

 

 

 

V  souvislosti s aktuálním děním na Letňanské radnici ke kterému došlo tento týden připravujeme oficiální prohlášení zastupitelů opozičního klubu Zdravé Letňany.
Olaf Deutsch, předseda spolku Zdravé Letňany z. s.

(Níže uvedená informace na serveru PL není ze zdrojů našeho spolku)

Zatím jedinou zpráva o události  najdete:  parlamentní listy.cz

Koupaliště Čakovice

PROVOZNÍ DOBA :

Pondělí - Neděle 9:00 - 20:00

koupalištěVSTUPNÉ Dospělí (od 15let) - 120 Kč Děti do 150 cm + ZTP - 70 Kč Školáci (do 15 let) - 90 Kč Studenti (karta ISIC) - 100 Kč Děti do 3let - zdarma Důchodci - 90Kč Rodinné vstupné (2 dospělí +2 děti do 150 cm) - 310 Kč Permanentka (10x vstup dospělí) - 1000 Kč Permanentka (10x vstup důchodci, děti) - 750 Kč Zlevněná od 16:00 hod - 60Kč

OSTATNÍ UZAMYKATELNÉ SKŘÍŇKY (+ 100Kč vratná záloha) 20,- Kč ' Lehátko 70,- Kč Slunečník 30,-Kč

Zdroj: http://www.cakovice.cz/VOLNY-CAS/Koupaliste

 

sanep volebni preference kveten 2018Hnutí ANO nadále s převahou ve vedení, druzí Piráti následováni ODS a SPD

Hnutí ANO, které nadále s velkou převahou vede před svými politickými konkurenty, se aktuálně těší přízni 28,9% voličů, což je o dvě desetiny procentního bodu více, než v dubnu. Voličský lektorát hnutí ANO tak dává jasně najevo, že stávající vládnutí v demisi prozatím nepředstavuje zásadní problém.

 Ovšem na druhou stranu stávající domácí politická situace posiluje aktuálně druhé Piráty (13,9%) a třetí ODS (13,8%). Jak Piráti, tak i ODS se těší stále větší voličské přízní, která však zatím vedoucí hnutí ANO v žádném případě neohrožuje.

 Ze stávají politické situace však těží i čtvrtá SPD (12,2%), která získává své voliče zejména na venkově a i jejím voličům vyhovuje stávající vládnutí premiéra Andreje Babiše v demisi, respektive vzájemné vztahy a podpora v Poslanecké sněmovně. 

Nicméně v každém případě platí, že voličská přízeň je velmi křehká a proměnlivá. O to více je zajímavé, že pro prvních pět měsíců letošního roku lze vnímat voličské nálady jako velmi stabilní.

Bohužel pro ČSSD, která je s aktuálním ziskem 6,7% hlasů až za KSČM (6,8%), je právě voličská stabilita velkým problémem, neboť se ukazuje, že sociální demokraté i volbou nového vedení, ale ani jednáním o menšinové vládě s hnutím ANO, doposud nedokázali získat zpět důvěru svých bývalých voličů.

 KDU-ČSL by v květnu získalo 5,5% hlasů a Hnutí STAN se těšilo podpoře 5,1% voličů.

Jiná politická strana či hnutí by se v květnu poslanecká křesla nezískala.

TOP 09 by v květnu získala pouze 4% hlasů, což by jí nestačilo k získání poslaneckých křesel.

 Výsledky šetření společnosti SANEP představují aktuální teoretický volební zisk politických stran a hnutí zastoupených v Poslanecké sněmovně a dále stran a hnutí, které v šetření společnosti SANEP dosáhly nebo překročily tříprocentní hranici.

HYPOTETICKÝ VOLEBNÍ MODEL – POSLANECKÉ MANDÁTY:

Číst dál: Volební preference - květen 2018 (publikováno 4.6.2018)

vlakDne 2. června vyjel poprvé turistický retrovlak Podtrosecký rychlík do centrální oblasti Českého ráje.  Na slavnostní jízdě mimořádně zastavil ve Kbelích.  Dále vlak jel přes Mladou Boleslav, Bakov nad Jizerou, Dolní Bousov, Sobotku a Libuň do Jičína. Po příjezdu do Jičína proběhlo slavnostní přivítání.  Na rychlík budou nasazovány nostalgické vozy ze 60. let 20. století v čele s oblíbenou lokomotivou „Bardotkou“. Jak už název napovídá, můžeme navštívit oblasti, které za jasného počasí vidíme v dálce při pohledu ze Kbel na sever. Vlak je ideálním spojením pro návštěvu města Sobotky, Jičína, hradů Kosti a Trosek, Prachovských skal. Ve vlaku je možné přepravovat jízdní kola.

 

 

Strana 1 z 5