Bleskovka

Střednědobý výhled rozpočtu MČ Praha 18 na období do roku 2029

Zde

 

Sport

letiteAeroklub Praha Letňany zahájil na začátku dubna praktický výcvik devíti uchazečů o získání průkazu pilota kluzáků.   Výcvik nových a nadějných zájemců o pilotování nejkrásnější kategorie letadel, tiché, ekologické a fungující na základě přírodních zákonů, je letos skutečně výjimečnou událostí.   V minulém měsíci totiž proběhl v aeroklubu přísný audit, organizovaný Úřadem pro civilní letectví, jehož cílem bylo zjištění, zda léty a praxí prověřený výcvikový postup, inovovaný na základě nařízení komise Evropské unie pro výcvik leteckého personálu, byl zapracován a skýtá záruky, že bude dodržován.

Číst dál: Aeroklub Letňany: zahájení výcviku nově

letit  2V areálu Letiště Praha Letňany se bude konat v sobotu 7. září 2013 čtvrtý ročník akce s názvem Den Letiště Praha Letňany. Určena je pro všechny Pražany, kteří chtějí strávit se svojí rodinou víkendový den v originálním a neobvyklém prostředí v těsném kontaktu s letadly a vším, co s nimi souvisí.

Číst dál: Den Letiště Praha Letňany se uskuteční v sobotu 7. září
 V pořadí již čtvrtý ročník humanitární akce Běh naděje se uskuteční ve středu 22. května v letňanském lesoparku. Trať bude možné absolvovat v průběhu celého dne, tedy od 9 hodin do 18 hodin, a to jakýmkoliv způsobem - chůzí, během, joggingem, na invalidním vozíku, na kole, na kolečkových bruslích, s kočárkem, se psem atd.
 
obcanspolecnost 01 5-150x117Organizátoři této sportovně společenské akce se inspirovali úspěšnou akcí pořádanou na podporu výzkumu rakoviny – Během Terryho Foxe, která v ČR probíhala v letech 1993 – 2007, a volně na ni navázali.Dobrovolná humanitární akce, jíž se může zúčastnit každý bez omezení - od novorozenců v kočárcích po seniory - je spojená s veřejnou sbírkou. Účelem Běhu naděje je tedy nejen absolvovat předepsanou trať, udělat něco pro své zdraví a aktivně bojovat proti onkologickým a jiným civilizačním onemocněním, ale také získat z příspěvků účastníků finanční prostředky na výzkum rakoviny a vyjádřit solidaritu s nemocnými.
 
Všichni účastníci akce obdrží upomínkové předměty!
Zdroj: letnany.cz

Strana 3 z 3