Bleskovka

Střednědobý výhled rozpočtu MČ Praha 18 na období do roku 2029

Zde

 

Veřejný život

 Logo stránky Have I been pwnedWeb https://haveibeenpwned.com Ti umožní zjistit, zda někdo ukradl tvou e-mailovou adresu a heslo, případně jestli dokonce někde na internetu mezi hackery kolují seznamy s tvými účty a hesly.

Jako absolventka Masarykovy univerzity v Brně od své alma mater občas dostávám bezpečnostní varování ohledně možného úniku dat a upozornění na nutnou změnu osobních hesel. Díky bezpečnostnímu týmu školy jsem se včas dozvěděla o hrozbě, kterou shrnuje úryvek z e-mailu, který jsem obdržela:

Varování Martina Laštovičky z bezpečnostního týmu Masarykovy univerzity:

Číst dál: Ukradli ti heslo? Teď to můžeš zjistit

STR26 PLANUJETE PRAZDNINOVE PUTOVANI 1Rozsáhlá expozice unikátních modelů papírových hradů modeláře Michala Švece bude v knihovně k vidění již od pondělí 5. června 2017.

Skvosty hradní architektury z Čech i Moravy, z Polska, Litvy, Německa a Velké Británie si budete moci prohlédnout až do konce září. Exponáty doplňuje část známé Městské památkové rezervace.

Kromě papírových modelů vystavuje Michal Švec v knihovně i miniaturní figurky vojáčků z různých historických období.

Číst dál: Plánujete letní putování po českých hradech? Zajděte nejdříve do Šumperky
DEN DĚTÍ ANEB JAK SE BUDÍ PRINCEZNY      3.6.
MČ Praha 19 ve spolupráci s místními spolky pro vás pořádá
DEN DĚTÍ ANEB JAK SE BUDÍ PRINCEZNY
3.6. 2017 od 11:00 hodin v Centrálním parku
Návštěvníky čeká tradičně spousta zábavy, princové, princezny, draci i černokněžníci.
15:00 hodin - hrané divadélko O princi Vendelínovi a princezně Evelíně
16:00 hodin - hudební kapela Pískomil se vrací
tanec i další vystoupení včetně mnoha tradičních soutěží v amfiteátru.
Zdroj:kbely.cz

 

Letos připadá Světový den roztroušené sklerózy na středu 31. května. Jde o zákeřnou, zatím nevyléčitelnou, nemoc napadající centrální nervový systém, což ztěžuje řízení řady funkcí lidského organismu. Jako výraz solidarity a účasti s těmi, kteří trpí touto nemocí, se po celém světě řada veřejných i soukromých budov rozsvěcuje na den roztroušené sklerózy zelenými světly. A veřejnost jim může vyjádřit svou podporu symbolicky zelenou stužkou.

Číst dál: Symbolem naděje lidí trpících roztroušenou sklerózou je zelená

andropoidČSLČeskoslovenská obec legionářská spolu s kluby vojenské historie připomene 75. výročí provedení útoku na Reinharda Heydricha. V předvečer atentátu 26. května v Praze v parku Klárov představí panelovou výstavu. V sobotu se ve Vojenském technickém muzeu v Lešanech představí výcvik a vojenský tábor Čechoslováků za 2. světové války.

Číst dál: 75. výročí provedení útoku na Reinharda Heydricha

Strana 6 z 21