Bleskovka

Střednědobý výhled rozpočtu MČ Praha 18 na období do roku 2029

Zde

 

Veřejný život

stromek letňany

Umísťovací výstava kočiček se bude konat v prostorách naší veterinární kliniky Fénix v sobotu 28. 10. od 11:00h do 17:00h a v neděli 29. 10. od 11:00h do 17:00h . Po oba výstavní dny budou hledat nové domovy kočičky a koťata z ochranářských organizací Prahy a Středočeského kraje. K adopci bude na návštěvníky čekat asi 30 kočiček v sobotu a 30 kočiček v neděli. V rámci výstavy bude probíhat bezplatná veterinární poradna pod záštitou MVDr. Richarda Macka. Přímo na výstavě si návštěvníci mohou zakoupit značková krmiva a chovatelské potřeby. Bude přichystáno i malé občerstvení pro dobrou pohodu.

Umísťovací výstava koček 2017 plakát:  ZDE

bunTradičně i letošní rok přinese na podzim odborný veletrh FOR GASTRO & HOTEL, který pozve na výstaviště PVA EXPO PRAHA v Letňanech všechny zájemce o gastronomii a hotelnictví z řad odbor­né veřejnosti, tak i běžné gurmánské nadšence a kulináře. Tento mezinárodní kontraktačně prodejní veletrh hotelového a restauračního zařízení, potravinářství a gastronomie přitahuje pozornost každým rokem na tisíce nadšenců z této branže. Vybírá a představuje novinky i moderní trendy ve vaření nejen v oblasti ingredien­cí, potravin a nápojů pro kuchaře, ale také moderní technologie a praktické vybavení interiéru.

Číst dál: 7. mezinárodní veletrh hotelového a restauračního zařízení, potravinářství a gastronomie

trolejbus letňany2Když budeme v ranní špičce stát na zastávce Výstaviště Letňany, autobus na metro nám pojede častěji než jednou za minutu. Pro někoho je to samozřejmost, ale letňanští dědečkové a pradědečkové ještě jezdili na kolech nebo šlapali do kopce po vysočanských schodech. Teprve v roce 1947 byla prodloužena autobusová linka z Proseka do tehdy ještě mimopražských Letňan. Plnohodnotné napojení Letňany získaly až v roce 1952 zřízením trolejbusové linky 58. Ta začínala nejprve u tramvajové zastávky „U Kříže“, později byla vybudována nová konečná u dnešní zastávky „Kundratka“. Tehdy ještě neexistovala Prosecká ulice, takže trolejbus od Libně zatočil na prosecké návsi doprava do ulice Nad Krocínkou a pokračoval ulicemi Letňanská a Beranových přes proseckou kolonku. Pro provoz trolejbusů byla dokonce v roce 1956 na tehdejší poměry velkoryse rekonstruována Letňanská ulice. Zahrnovala nejen dostatečně široké jízdní pruhy, ale také cyklopruhy, aleje stromů a chodníky.

Ulici Beranových zůstala linka věrna až do konce u čakovického železničního přejezdu, kam přijel trolejbus přes areál Avia. (Ten byl uzavřen až v roce 1988.)

Číst dál: 70 let MHD v Letňanech, 65 let od zřízení trolejbusů

Otevřené přihlašování na letní aktivity:

10.7. - 14.7. - Příměstský tábor I. turnus - SPORTUJEME KAŽDÝ DEN - POSLEDNÍ MÍSTA

17.7. - 21.7. - Příměstský tábor II. turnus - VÍTE, ŽE? - OBSAZENO

24.7. - 28.7. - Příměstský tábor - CHOVATELSKÉ LÉTO - pro milovníky zvířat - POSLEDNÍ MÍSTA

31.7. - 4.8. - Příměstský tábor - CHOVATELSKÉ LÉTO - pro milovníky zvířat - POSLEDNÍ MÍSTA

28.8. - 1.9. - Příměstský tábor III. turnus - OBSAZENO

13.8. - 19.8. - Pobytový minitábor - "Jako na divokém západě".  - OBSAZENO

LETNÍ ŠKOLKA V TERMÍNECH (pro nečleny klubu na dotaz na: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.)

10.7. - 14.7.

17.7. - 21.7.

24.7. - 28.7.

31.7. - 4.8.

28.8. - 1.9.

REGISTRACE NA TÁBORY JE MOŽNÁ ZDE

Číst dál: LETNÍ AKTIVITY klubu Slunečnice.

Strana 5 z 21