Bleskovka

V komunálních volbách v Letňanech 2022 se volilo  do dvou zastupitelských orgánů:
1. do zastupitelstva městské části bylo zvoleno  23 zastupitelů
2. do zastupitelstva hlavního města Prahy, zvoleno  65 zastupitelů

Školství

ZS Faitla2V rámci projektu MAP Praha 18 Letňany a Praha Čakovice připravila pracovní skupina pro matematickou gramotnost pro žáky prvního stupně základních škol matematickou soutěž týmů ČAKOLET. Soutěž se bude konat v úterý 14. května 2019.

 Školáci budou soutěžit ve 3 kategoriích:

A: 1. třídy (4 žáci)

B: 2.-3. třídy (2 + 2 žáci)

C: 4.-5. třídy (2 + 2 žáci)

V každé kategorii bude za každou školu z Letňan a Čakovic soutěžit vždy jeden tým. Děti budou řešit úlohy na iPadech v aplikaci, která úlohy hned vyhodnotí.

Pro všechny soutěžící je připravena odměna.

Zdroj: letnany.cz

seminar 2Na všech základních školách zřizovaných MČ Praha 18 proběhnou ve dnech úterý 2. dubna a středa 3. dubna 2019 zápisy do prvních ročníků pro školní rok 2019/20. Do prvních ročníků budou přijímány děti splňující kritéria pro přijetí, a to především místo trvalého pobytu a spádovost.

Bližší informace k zápisům naleznete na webových stránkách jednotlivých škol:

www.zsfajtla.cz

www.tupolevka.cz

www.zsfrycovicka.cz

Zdroj: letnany.cz

DSCN4475Mateřská škola Malkovského odstartovala pilotní projekt Čistý vzduch do mateřské školy a zakoupila v prosinci 2018 na všechna svá pracoviště čističky vzduchu. Cílem  tohoto projektu je zdravější prostředí ve třídách, možnost větrat i v době zhoršených rozptylových podmínek  a tím snížení nemocnosti dětí. Ze zkušeností ředitelů z mateřských škol okolních městských částí, kteří čističky již používají, se zejména v období respiračních onemocnění podařilo snížit nemocnost až o 30%.

Číst dál: Pilotní projekt Čistý vzduch do mateřekých škol

seminar 1Městská část Praha 18 pořádá ve středu 4. dubna 2018 do 17 hodin "KULATÝ STŮL NA TÉMA ŠKOLSTVÍ"  akce se koná  v obřadní síni radnice, Bechyňská 639, Letňany v programu bude prezentace demografické studie, plány a cíle školských zařízení,  investiční záměry,  kapacita letňanských škol, aktuální potřeby a problémy, neformální vzdělávání a mimoškolní aktivity.  Přiďte se podívat a prodiskutovat co radnice připravuje můžete se i zeptat kam budou chodit vaše děti do školy když se budou ralizovat všechny připravované developerské projekty.

 

knihy ilustrační fotoČtvrtý ročník soutěže Nejpilnější čtenář běží po celý školní rok 2016/17, tj. od 1. září 2016 do konce letních prázdnin, tedy do 31. srpna 2017.

Máte tedy ještě dost času pročíst se mezi nejpilnější čtenáře. Soutěž malých „velkých čtenářů“ opět probíhá ve třech věkových kategoriích:

• 6 až 9 let

• 10 až 12 let

• 13 až 15 let

Pravidla soutěže:

• věk 6 až 15 let

• přihlášení (vlastní čtenářský průkaz) do knihovny

• pravidelné půjčování knih (nejméně 1x měsíčně).

Zdroj: letnanskelisty.cz

Strana 1 z 5