Bleskovka

Střednědobý výhled rozpočtu MČ Praha 18 na období do roku 2029

Zde

 

Aktuality

Radnice 4Překvapila nás některá předvolební vystoupení letňanského starosty Zdeňka Kučery a chtěli bychom se k nim vyjádřit z letňanského pohledu. Nejprve nás zarazila podpora dostupných sportovišť, když starosta dříve podporoval naopak zastavění velkého sportovního areálu u Nového Proseka.  Rozšiřování kapacity ZŠ Fryčovická o 400 míst má k realizaci ještě hodně daleko a nevyřeší chybějící školy v nové výstavbě.
Záchrana bazénu je ve skutečnosti jen na deset let. Zato developer smí zastavět dnešní parkové plochy kolem bazénu. 
Nejvíc nás ale zaujaly reklamy našeho starosty, na kterých říká, že bude nekompromisně bojovat za sever Prahy a že Letňany nebudou sedět v koutě. Kouzlo nechtěného, tyto slogany nám bohužel ukazují, jakou politiku náš starosta dělá a jak na tom skutečně Letňany v rámci Prahy jsou.
Politika v rámci Prahy je založena na náročných kompromisech a těžce vyjednaných dohodách. Tím se dostáváme k druhému heslu o tom, že bejby (pardon Letňany) nebude sedět v koutě. Tady bohužel musíme dát panu starostovi za pravdu.
Kdybychom chtěli parafrázovat legendární výrok Milouše Jakeše o Miroslavu Štěpánovi, řekli bychom, že Letňany tam sedí a sedět budou. Pokud se opravdu mají Letňany smysluplně rozvíjet, nelze tak činit bez spolupráce s hlavním městem a s okolními městskými částmi. Na zastupitelstvu se pak od našeho vedení dozvídáme, že už magistrát nebo jiné městské části rozhodli za nás. To se týká třeba zastavění letňanského letiště - WTF? Co to jako má být?  Pokud se přístup nejen pana starosty, ale celé koalice nezmění, budou Letňany bohužel i nadále sedět v koutě, byť nekompromisně. Bude to škoda pro nás všechny a případné zvolení pana starosty do Senátu na tom nic nezmění.
zdroj FB Zdravé Letňany