Bleskovka

Střednědobý výhled rozpočtu MČ Praha 18 na období do roku 2029

Zde

 

Volný čas

noc divadel-278x200Více než 80 souborů a divadel z 21 českých a moravských měst se rozhodlo zapojit do projektu Noc divadel 2013. Sobota 16. listopadu 2013 se tak stane dnem otevřených divadel a výjimečných zážitků.

Číst dál: První ročník Noci divadel

 

Největší festival volnočasových aktivit ve střední Evropě LADRONKAFEST 2013 se letos uskuteční v sobotu 14. září. V parku Ladronka v Praze 6 se  bude prezentovat přes 70 volnočasových aktivit pro děti, dospělé i milovníky adrenalinu. Chybět nebudou  exhibice, tanec, workshopy a v neposlední řadě soutěže.Návštěvníci Ladronkafestu si mohou vyzkoušet například Lacross, překážku Funbox line, Skimboarding, ale i méně náročné, leč moderní sporty jako plážový volejbal či golf. Chybět nebude ani lezecká stěna pro děti i dospělé, jazykové i taneční kurzy, nebo skoky na trampolíně. 
Číst dál: Největší festival volnočasových aktivit LADRONKAFEST 2013

 

socskupiny 02-200x149Už druhý rok tohle spojení perfektně funguje a vidět ho budou moci i diváci na pražských Primátorkách. Páteční program, který na Vltavě zažije také závody Univerzitních osem, vyvrcholí večerním koncertem kapely United Flavour a zpěváka U-Cee. Přijďte se podívat na směsici originální hudby a sportovních zážitků. Program prvního závodního dne začne v pátek 20. září v 16 hodin a skončí po 22 hodině. Jako předkapela vystoupí DJ Martin Mikuláš. Pokud nevíte, kdo je U-Cee, pak vězte, že ve vaší mysli neuvízl jeden z nejzajímavějších zjevů na české hudební scéně. Avšak tenhle pán s tunisko-egyptskými kořeny nepatří mezi ty, které slyšíte a zapomenete na ně.
Číst dál: Páteční program zakončí koncert kapely United Flavour se zpěvákem U-Cee
V rámci preventivního programu na podporu volnočasových aktivit obecně prospěšné společnosti Dialog Jessenius proběhne v Praze speciální KEMP Studentských akademií. Přístup na něj mají zdarma studenti od 13 do 20 let. Na akci si mohou mladí lidé vyzkoušet aktivity z oborů, které je baví, jako například hudba, divadlo, tanec, film, fotografie, rádio, DJing a výtvarné umění, a to pod vedením zkušených lektorů.
 
Kdy a kde se akce koná
socskupiny 02 4-200x149KEMP Studentských akademií se uskuteční od 22. do 26. července v DDM Ulita Na Balkáně
Studentské Akademie jsou volnočasové aktivity pro středoškoláky zdarma. Od roku 2010 nabízejí pražským studentům umělecké workshopy, které vedou výrazné osobnosti kulturní scény. Workshopy vznikly v rámci preventivniho programu “Můžu ti pomoct?” neziskové společnosti Dialog Jessenius o.p.s.. pod záštitou Pražského Magistrátu. “Smyslem je nabídnout studentům kvalitní volnočasovou zábavu, jenž je k ničemu nezavazuje, ale přesto pomáhá nastavovat jejich žebříček hodnot”, uvedla Jiřina Faloutová pro server studentpoint.cz. Jednotlivé obory se studentům opět otevřou na začátku září s příchodem nového školního roku.
Zdroj: NICM
 
Více informací najdete na www.studentpoint.cz nebo na www.studentska-akademie.cz

mladezeu 02 3Stejně jako předešlé léto bude i letos během prázdnin po celé republice schováno cca 200 otázek. Hledejte kartičky velikosti A6, tzv. Infocache. Některé otázky  na nich budou volné, některé nabídnou soutěžícím možnosti. Úkolem soutěžících je najít minimálně 5 otázek a na ně správně odpovědět. Samozřejmě je povoleno pro správnou odpověď použít nápovědy, internetu atd. Seznam míst najdete níže v textu.

Do konce srpna 2013 pak musí soutěžící, ve věku do 30 let, poslat najednou všechny odpovědi na e-mail:Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.. Do předmětu uveďte heslo „Infocaching“. Vždy je třeba napsat číslo otázky a k němu správnou odpověď. Je možné poslat najednou více než 5 odpovědí. Do slosování se odpovědi rozdělí na skupinky po pěti. Slosované budou zvlášť. Případně je možné poslat více e-mailů s odpověďmi.   Po ukončení soutěže budou z došlých správných odpovědí vylosování tři výherci a jejich jména uveřejníme na webuwww.nicm.cz. Výherci budou e-mailem kontaktování a domluví se s nimi způsob předání výhry.  Pro účast není nutné mít GPS navigaci, místa budou popsaná i slovně, tak aby byly otázky k nalezení. Některé Infocache budou viditelné, jiné skryté. Vždy označené číslem otázky, které je nutné přidat ke správné odpovědi. Po nalezení Infocache a zapsání si čísla otázky a otázky, vracejte kartu zpět, pro další soutěžící! Pokud na určeném místě cache nenajdete, napište prosím Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript., pokusíme se co nejdříve zjednat nápravu!

Soutěž probíhá od 1.7.2013 – 31.8.2013

Hlavní cena: dvě zpáteční jízdenky Student Agency do jakékoli Evropské destinace, kam Student Agency jezdí

Zvláštní cena: dárkový turistický balíček, pro dva soutěžící, kteří najdou a zodpoví nejvíce otázek. V případě stejného počtu se bude losovat.

Další informace a zdroj: NICM