Bleskovka

Střednědobý výhled rozpočtu MČ Praha 18 na období do roku 2029

Zde

 

Volný čas

 Je to jen pár týdnů, co v téměř třech stovkách středních škol v Česku proběhly Studentské parlamentní volby, v nichž si studenti „nanečisto“ vyzkoušeli volit poslance, a už se blíží volby prezidentské. Ty budou, jak už se stalo zvykem, opět přibližně o měsíc předcházet volbám reálným a proběhnou ve dnech 12. a 13. prosince. Vyučující, kteří chtějí svou školu do voleb zapojit, se mohou do 1. 12. přihlašovat na webových stránkách JSNŠ.cz – organizátora projektu. Registrované školy obdrží volební lístky, informační plakáty, samolepky na volební urny a pokyny pro voliče a studentské komise. Volit mohou studenti starší 15 let.

Číst dál: Studentské prezidentské volby 2017

 

 

 

 



Zdroj:nicm.cz

Soutěž je realizována v rámci projektu Kraje pro bezpečný internet. Do čtvrtého ročníku projektu je v současné době zapojeno všech čtrnáct krajů ČR. Hlavní cílovou skupinou, kterou se projekt snaží oslovit, jsou žáci a studenti ZŠ a SŠ.

Číst dál: Kraje pro bezpečný internet

reporterMédia, žurnalistika, problémy národnostních menšin – to všechno vás zajímá? Vyjeďte o tom diskutovat a psát do Maďarska! Mladiinfo ČR právě hledá 3 účastníky na školení, které je určené pro začínající novináře.

O čem to bude?

Školení se bude konat od 15. května do 17. května 2017 v Maďarsku (konkrétní místo bude upřesněno). 12 účastníků a 3 lektoři se sjedou z ČR, Slovenska, Polska a Maďarska a jejich program bude následovný:

 

1. den – představení, základy žurnalistiky, práce se zdroji, rešerše

2. den – žánry v žurnalistice, názorové články, blogy, případové studie, psaní článků

3. den – psaní článků, prezentace, evaluace

Číst dál: Hledají se tři začínající novináři na tréninkový kurz do Maďarska

mladezeu 02 3Chtěli byste poznat lidi z Indie, Číny nebo Kataru? Vidět je, jak debatují nejrůznější teze od těch týkajících se lidských práv, náboženství nebo superhrdinů? A pomoci tomu všemu, aby to fungovalo? Číst dál: Asociace debatních klubů hledá dobrovolníky na mezinárodní turnaj.