Bleskovka

Střednědobý výhled rozpočtu MČ Praha 18 na období do roku 2029

Zde

 

mladiladijazzjpgChybělo Vám jaro? Chyběl Vám jazz? Po roce je tu opět mezinárodní jazzový festival Mladí Ladí Jazz! Během pěti večerů od 4. dubna až do 3. května nabídne bohatý program plný českých i zahraničních hvězd, stejně jako v duchu své myšlenky i mladé talenty českého jazzového světa.Festival Mladí Ladí Jazz vznikl před 4 lety s cílem podpořit českou jazzovou scénu a přivést zejména mladé lidi k jazzové hudbě. Ukázat jim, že jim může být bližší a milejší, než by si kdy mysleli. Po čtyřletém působení svůj záměr ještě rozšiřuje o soustavu workshopů s umělci, kteří na festivalu vystoupí. Zároveň představuje nové motto „Jazz pro všechny generace“ s úmyslem „dostat“ jazzovou hudbu k co nejširší skupině posluchačů.


Účinkující

Program letošního ročníku je nejzářnější v celé historii. Po více než 15 letech se do Prahy vrací francouzská hudební legenda Paris Combo, dokonce s novým albem. Zdatně sekundovat jim bude jeden z nejlepších a nejuznávanějších zpěváků u nás, Dan Bárta, po boku výjimečných hudebníků z Robert Balzar Trio. Během pěti koncertních večerů zazáří vystupující rakouská nu-jazzová hvězda Radio String Quartet Vienna. Hned úvod festivalu ozdobí baskytarista Juraj Griglák po boku slavného bubeníka Poogieho Bella, spoluhráče Marcuse Millera. To je jen ochutnávka z ostře nabitého programu.

Festivalová soutěž pro mladé hudebníky

Neodmyslitelnou součástí Mladí Ladí Jazz je Jazz Fruit, festivalová soutěž pro mladé hudebníky. Jazz Fruit má za cíl podpořit rozvoj mladých talentů finančním darem v celkové výši 35 000Kč, který jim ve spolupráci s nahrávacím studiem 3bees a Svazem autorů a interpretů umožní nahrát debutové album, a tím zásadně přispět k rozvoji jejich další kariéry. Letos poprvé bude soutěži věnován samostatný večer, na kterém vystoupí 3 finalisté, společně s vítězem posledního klání v roce 2012. Případný muzikantský zájem prosím směřujte na webové stránky festivalu. Přihlašovat se je možné na webových stránkách festivalu, kde je k nalezení formulář přihlášky.


Vstupenky

Vstupné v předprodeji do 26 let /nad 26 let je 100Kč / 300 Kč + poplatky. Na místě pak za 150Kč a 380Kč. Předprodej v sítí Ticketpro a paláci Akropolis. Na samostatný večer Jazz Fruit bude jednotné vstupné 100Kč.
Více informací naleznete na www.mladiladijazz.cz, na Facebooku Mladí Ladí Jazz či u kontaktní osoby.

Partnery festivalu jsou Hlavní město Praha, Rádio 1, kulturní čtrnáctideník A2, Aero, Česko-německý fond budoucnosti, Divoké matky, Era svět, Francouzský institut, Hotel Angelo, Konzervatoř Jaroslava Ježka, Kulturní pecka, Kytary.cz, Ministerstvo kultury, OSA, Rakouské kulturní forum, Sonor, TicketPro, Vltava, Yamaha

Kontaktní osoba: Jan Gregar
Tel.: 608 08 30 16
Email: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Zdroj: NICM