Od února do prosince roku 2013 se mohou posluchači Českého rozhlasu – Radia Wave v pravidelných měsíčních intervalech seznámit s činností Sdružení Linka bezpečí a dozvědět se tak více o aktuálních tíživých tématech, s nimiž se děti a mladiství na Linku bezpečí obracejí. Celoroční spolupráce Radia Wave a Linky bezpečí bude probíhat od února do prosince 2013, kdy se vždy jednou za měsíc v pořadu Diagnóza F budou moci posluchači setkávat s tématy, kterými se Linka bezpečí zabývá. I hosté, kteří do studia zavítají u příležitosti těchto témat, budou přicházet právě z řad terapeutů Linky bezpečí.
mix_06_1Mezi tématy budou např.: šikana, vztahy v rodině, útěky z domova, děti a sexuální vyzrávání a další.
Vzhledem k tomu, že Radio Wave je stanicí především pro mladě smýšlející populaci, je pro Linku bezpečí zajímavé oslovit nejen dospívající potenciální klienty (Linka bezpečí je určena dětem, mladistvým a studentům do 26 let), ale i rodiče, pedagogy či celou širokou veřejnost, které nejsou problémy dětí a mladistvých lhostejné. Této spolupráce si proto velmi vážíme a budeme v ní i nadále rádi pokračovat,” říká Richard Schinko, ředitel Sdružení Linka bezpečí.
V prosinci loňského roku byla spolupráce neoficiálně zahájena rozhovorem s Petrem Porubským, vedoucím Linky bezpečí. S moderátorkou Diagnózy F, Adélou Paulík Lichkovou, představil základní témata, s nimiž se děti obrací na Linku bezpečí, jaké to je sedět na druhé straně linky a poslouchat o dětských utrpeních, i tom, jaké to je, když příběh špatně skončí a vy na telefonní lince osiříte.
V únoru pak byla již spolupráce zahájena oficiálně, tentokrát rozhovorem s Kateřinou Schmidovou, vedoucí Rodičovské linky, kde byla představena  Rodičovská linka, na kterou se se svými problémy mohou obrátit rodiče, prarodiče či jiní rodinní příslušníci, ale třeba i pedagogové, kteří se setkávají s dětmi a dospívajícími.
Tomáš Turek, šéfredaktor Radia Wave, dodává: Radio Wave se snaží být každodenním společníkem nejen mladých lidí, což neznamená jen kulisově bavit, ale také se zevrubně zabývat problémy, kterým komerční média nedávají prostor. Linka bezpečí je pro nás proto ideálním partnerem – ať už bezprostředně pořadu Diagnóza F, tak i celé stanice.