Bleskovka

Střednědobý výhled rozpočtu MČ Praha 18 na období do roku 2029

Zde

 

Vlajka Evropské unie visí na téměř všech státních úřadech. S výjimkou Hradu, kde ji nechtěl euroskeptik Václav Klaus. S příchodem Miloše Zemana se to změní. Nový prezident chystá její slavnostní vyvěšení.
Vztyčení vlajky Evropské unie na Pražském hradě bude jedním z prvních kroků po uvedení do úřadu, řekl Zeman deníku Právo s tím, že na slavnost pozve i předsedu Evropské komise Manuela Barrosa.Na Hrad Zeman přesídlí až po své inaugurací 8. března. "Považoval bych to za velmi nezdvořilé vůči současnému prezidentovi, kterého bych rád v nejbližší době navštívil a poděkoval mu mimo jiné i za jeho podporu. Myslím si, že bude úplně stačit, když budu, jako dosud, bydlet na pražském panelovém sídlišti," řekl Právu.
Nový prezident se v pátek setkal s kancléřem Jiřím Weiglem a šéfem Správy Pražského hradu Ivem Velíškem, s nimiž probíral přípravy prezidentské inaugurace a technické detaily, týkající se například ubytování.  Zeman nehodlá dělat v Kanceláři prezidenta republiky žádné dramatické personální změny. Už dříve řekl, že si na Hrad přivede pouze nového tajemníka a řidiče. Zároveň trvá na odchodu dvou nejbližších spolupracovníků Václava Klause - Ladislava Jakla a Petra Hájka."Samozřejmě že jsem řekl, že můj tým je průzračný, téměř by se chtělo říci, křišťálově průzračný, kdyby už to před tím neřekl Stanislav Gross," uvedl Zeman. Dodal, že pokud někteří pracovníci kanceláře dobrovolně odejdou například do Knihovny Václava Klause, bude se je snažit nahradit