13. července 2012  9:11,  aktualizováno  13:43
Sledujeme on-line Ministr financí Miroslav Kalousek tvrdí, že má dva svědky telefonátu policejnímu prezidentovi Petru Lessymu kvůli vyšetřování nákupu letounů CASA. Údajně mluvili o nákupu policejních aut. To ale Lessy odmítá a je ochoten jít na detektor lži. Výbor pro bezpečnost, kde má převahu opozice, vyzval premiéra Petra Nečase, ať navrhne odvolání Kalouska z vlády.
Usnesením výboru se premiér nemusí řídit. Vládní poslanci se ani nezúčastnili hlasování, a tak pro výzvu odvolat Kalouska zvedli ruku jen poslanci ČSSD, KSČM a Věcí veřejných.

"Bylo to po cestě na Velehrad v autě a já tam neseděl sám," popsal okolnosti telefonátu policejnímu prezidentovi Kalousek. Tlak na Lessyho popírá. Řekl to už ráno ve Sněmovně a v poledne zopakoval na mimořádném jednání výboru pro bezpečnost. Kalousek prohlásil, že s Lessym mluvil o tom, jak by mu mohl pomoci při pořízení nových passatů pro policii.
Zdroj: http://zpravy.idnes.cz/telefonaty-ministra-kalouska-policejnimu-prezidentovi-lessymu-px8-/domaci.aspx?c=A120713_063920_domaci_kop