Bleskovka

Střednědobý výhled rozpočtu MČ Praha 18 na období do roku 2029

Zde

 

13. července 2012  8:58
TOP 09 se rozhodla, že zatím nebude nominovat jiného kandidáta na pozici místopředsedy Poslanecké sněmovny místo exministryně obrany Vlasty Parkanové. Na klubu sice padlo jméno poslance Jiřího Olivy, ale TOP 09 podle šéfa poslanců Petra Gazdíka sází na to, že se Parkanová očistí a vrátí se do své pozice.

Zvětšit fotografiiVlasta Parkanová se vzdává funkce místopředkyně Sněmovny. (11. července 2012) | foto:  David Neff, MF DNES

"Věříme, že se to do září vyřeší a paní Parkanová se do funkce bude moci vrátit," řekl iDNES.cz Gazdík. V opačném případě podle něj čeká stranu jednání s koaličními partnery a dalšími stranami ve Sněmovně. "Ano, nebudu zapírat, že jedno ze jmen, které na klubu padlo, je Jiří Oliva," uvedl Gazdík.

"Zatím ale návrh nebude předložen," potvrdila iDNES.cz místopředsedkyně TOP 09 Helena Langšádlová. Vedení Sněmovny je nyní pouze dvoučlenné - kromě předsedkyně Sněmovny Miroslavy Němcové je v něm ještě místopředseda Lubomír Zaorálek z ČSSD.

Parkanová rezignovala na post místopředsedkyně Sněmovny bezprostředně poté, co ji poslanci na žádost policie vydali k trestnímu stíhání kvůli okolnostem nákupu letounů CASA pro českou armádu. Podle policie přitom státu vznikla škoda 658 milionů korun (více o hlasování poslanců najdete zde).
Zdroj: http://zpravy.idnes.cz/novym-mistopredsedou-snemovny-ma-byt-dxm-/domaci.aspx?c=A120713_062259_domaci_kop