Bleskovka

Střednědobý výhled rozpočtu MČ Praha 18 na období do roku 2029

Zde

 

Kbely cesta 2018

 

 V tomto dokumentu naleznete výsledky dvou veřejných plánovacích setkání s obyvateli severovýchodní terasy Prahy, kteří se svými podněty zapojili do uvažování o budoucnosti velkého rozvojového území (VRÚ) Letňany–Kbely.

Pracovních skupin se účastnilo zhruba 70 účastníků, kteří se do hloubky zamysleli nejen nad hodnotami života v současných, stabilizovaných městských částech v okolí VRÚ, ale také nad možnostmi tohoto území, jeho rozvoje a podoby mnoha konkrétních opatření.

Společně návštěvníci komunitních plánování sestavili zhruba 500 témat. Ta mají architektům a urbanistům připravujícím územní studii na VRÚ naznačit, co je třeba v území respektovat, a kde je nutná změna. O tématech návštěvníci dvakrát na místě hlasovali, a tudíž máme jasnou představu o prioritách, které budou architektonickým týmem IPR Praha zohledněny v zatím pracovním návrhu, který bude s veřejností prodiskutován v říjnu 2023.

První návrh územní studie bude projednán v totožném formátu komunitního plánování jako na jaře tohoto roku. Bude hlasováno o prioritách, a podle nich upraven návrh finální verze územní studie.

Veřejnost, která neměla možnost zúčastnit se plánovacích setkání, má nyní možnost vyjádřit se k tématům vygenerovaným jejich sousedy v internetovém dotazníku na adrese https://bit.ly/VRULetnanyKbely

Dotazník je otevřený do pátku 4. srpna do 23:55 hodin.

V případě dotazů se na nás neváhejte obrátit.

Lukáš Hanus – koordinátor participace

Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Zdroj: Praha19