Bleskovka

V komunálních volbách v Letňanech 2022 se volilo  do dvou zastupitelských orgánů:
1. do zastupitelstva městské části bylo zvoleno  23 zastupitelů
2. do zastupitelstva hlavního města Prahy, zvoleno  65 zastupitelů
sidliště Avie
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Už 16 let slyšíme od jedné strany, že se snaží vyřešit problém s áviáckým sídlištěm. A když jim dojdou argumenty, řeknou, že to prý způsobili ti před nimi. Přitom oni sami navrhovali větší zastavěnost v sídlišti. Místostarosta Ondřej Lněnička dokonce navrhnul zastavění sáňkovacího kopce. Ano, je to problém složitý a dlouhodobý, ale "řešení" z dílny ODS je zjevně neprůchozí, nefunkční a pro Letňany škodlivé.
Před několika týdny byl předložen návrh, aby Letňany s developerem vyměnily bezcenné zelené pozemky za lukrativní Bahok. Kontroverzní návrh neprošel a rozpadla se na něm koalice. Podle našich výpočtu by na zastavění Bahoku a parkoviště Jančova vydělal developer až jednu miliardu korun! Tohle nesmělo projít a neprošlo. Přitom jsme ve spolupráci s Magistrátem udělali první krok: město nesouhlasí s další výstavbou uvnitř sídliště a má zpracovat územní studii, kde bude přesně nakresleno, kde má zůstat zeleň.
Sám místostarosta Ondřej Lněnička na finančním výboru přiznal, že jeho řešení je špatné a nedokáže vymyslet lepší. My to dokážeme! Máme připraveno osm scénářů jednání s developerem. Chceme najít dohodu mezi místními, developerem, Letňany a Prahou, aby obyvatelé měli jistotu, že jim před okny nevznikne další věžák, jak se to za "vlády jedné strany" stalo už dvakrát. A zdevastované zdravotní středisko se brzy rozpadne.
Bahok je skoro jediné místo, kde Letňany můžou postavit něco pro lidi. My bychom na dvoře rádi vybudovali polikliniku a zbytek Bahoku proměnili postupně na multifunkční dům s byty pro učitele a se zachováním některých velmi oblíbených služeb - obchůdků, občerstvení atd.
Chceme kvalitní veřejný prostor, kvalitní učitele a kvalitní lékaře. Rekonstrukce Bahoku nám s tím vším pomůže. ✅