Bleskovka

V komunálních volbách v Letňanech 2022 se volilo  do dvou zastupitelských orgánů:
1. do zastupitelstva městské části bylo zvoleno  23 zastupitelů
2. do zastupitelstva hlavního města Prahy, zvoleno  65 zastupitelů

psychopatFotbal je hra pro 22 hráčů na 90 minut, kterou vždycky nakonec vyhrají Němci.“ — Gary Lineker, bývalý anglický fotbalový reprezentant

„Komunální volby jsou vrcholným aktem zastupitelské demokracie, po němž Letňany, bez ohledu na jeho výsledek, vždycky nakonec ovládá Středočech Lněnička.“ – neznámý autor obeznámený s letňanskými reáliemi

MILÁ LETŇANSKÁ VOLIČKO, MILÝ LETŇANSKÝ VOLIČI,

před čtyřmi lety jsme Tě vybavili průvodcem pro tvou odpovědnou volbu komunálních politiků, kteří se starají o Tvé nekonečné dobro v Letňanech. Průvodce se vyloženě povedl, protože volby tehdy dopadly nejlépe, jak mohly. Umožnily, aby proběhla dramatická povolební jednání, kde se všechny zvolené subjekty navzájem podvedly a podrazily a vlády nad Letňany se nakonec ujali ti nejlepší z nejlepších.

Jaké byly uplynulé čtyři roky v Letňanech? ANO, byly to Letňany Zdravé, Krásné, občansky demokratické, prostě TOP. A ani jednou je nepřepadli Piráti.

A teď pojďme k objektivním a nestranným informacím o tom, koho volit letos. Vezmeme to v tom pořadí, jak byla kandidátkám vylosována čísla.

1️. Přísaha – občanské hnutí Roberta Šlachty a Náš Domov Letňany s podporou Patriotů České republiky

Pozoruhodným jevem letošních voleb v Letňanech je to, že čím více se strany či jejich kandidáti profilují národovecky či vlastenecky, tím delší mají název. Když už nikdo nebude rozumět jejich programu, tak je zbytečné, aby někdo rozuměl jejich názvu. Přísaha je skvělá volba – zaštítěná jménem rozzuřeného bývalého policisty, vedená bývalým spolupracovníkem Víta Bárty a v pozadí řízená investigativním novinářem, který do toho sice přímo nemluví, ale ví o tom hodně.

Všechny tři strany jedné mince: polosvět, policie a hlídací psi v jednom. Unikátní kombinace! Přísaha je ten správný nový vítr z hor do Letňan, volbou Přísahy rozhodně Letňanům prospějete. Tak přísaháme!

2️. Piráti a nezávislí občané

Pirátský lídr v minulých volbách úspěšně kandidoval na kandidátce Zdravých Letňan. Během volebního období pak při každé příležitosti zdůrazňoval, že není ze Zdravých Letňan a ta suma také nesouhlasila. Což, kromě něho samotného, nechápal vůbec nikdo. Proto se pro letošní volby osamostatnil na čele své vlastní kandidátky. Kandidátka je plná mladých a nadějných lidí, kteří do práce v zastupitelstvu vstupují s obrovským nadšením, které je ale, tváří v tvář realitě, brzo přejde. Piráty ale rozhodně doporučujeme, je to ta nejlepší volba pro Letňany!

3️. Občanská demokratická strana

Lídr kandidátky ODS Mgr. Ondřej Lněnička v sobě kombinuje to nejlepší z českých politiků uplynulých třiceti let. Neúplatnost Davida Ratha, vybrané způsoby Jiřího Paroubka, plíce Jaroslava Kubery, játra Miloše Zemana a cit pro pravdu Andreje Babiše. To vše v jednom člověku! K dalším pozitivům je třeba přidat i to, že panu místostarostovi v tomto volebním období nikdo nezapálil auto a těch pár facek, které dostal přímo na radnici, lze považovat, u muže jeho formátu, za banální epizodku. Volbu ODS proto rozhodně doporučujeme už jen proto, že pan Lněnička z Veleně bude Letňany řídit i po volbách tak jako tak a čím více hlasů dostane, tím rychlejší budou povolební jednání.

4️. Zdravé Letňany

Jestliže lídr ODS řídí Letňany i když ve volbách prohraje, lídr ZL je neřídí, ani když drtivě vyhraje. Zdravé Letňany ale za 4 roky v opozici vyrostly v mohutnou sílu, která tentokrát Letňany zcela převálcuje a její volební zisk zcela nezávisle odhadujeme na 85 – 95%. Předpokládáme, že i po takovémto zisku zůstanou ZL i nadále v opozici (i když je to matematicky nemožné) a svou činnost zdokonalí natolik, že ve volbách v roce 2026 již získají potřebných 100% hlasů a tím i mandátů. Proto volte Zdravé Letňany, volíte svou budoucnost (vzdálenou)!

5️. Letňany pro život – Svoboda a přímá demokracie (SPD) a Trikolora

Život pod taktovkou Tomia Okamury a v duchu mladého pana skoro prezidenta Klause (víme, on už Trikoloru neřídí, ale jeho velké myšlenky do ní budou vetknuty navždy!), to je to, co chceme. Geniální podnikatelský projekt s nulovou zodpovědností, to je Tomio! A jeho lidi ve vedení Letňan chceme, zejména pak proto, že lídr této kandidátky v Letňanech již v minulých letech sociálně demokraticky dokázal, co dokáže. A dokáže to i dále. Proto volte Tomia, dostanete sice Oldu, ale taky dobrý!

6️. TOP 09

TOP 09 je v Letňanech skvělá volba. Její lídryně zvýšila počet svých fotografií se seniory na sociálních sítích o dalších několik set, její věrná souputnice už, po čtyřech letech, začíná pomalu chápat princip jednání zastupitelstva a hlavně – tým nově posílil letňanský gigant z Hovorčovic, který, v tandemu s lídrem ODS, drtí Letňany už několik desetiletí. TOP 09 proto rozhodně volte, ať sociální sítě nezahálí!

7️. KRÁSNÉ LETŇANY

Favorit voleb. Majitel a lídr kandidátky celé volební období cíleně a profesionálně pracuje na tom, aby poměr utracené peníze/získané mandáty byl zcela nejtragičtější v rámci ČR. Pokud ale KL ve volbách uspějí, v což pevně věříme, zřídí na výstavišti novou polní nemocnici, tentokráte psychiatrickou. Protože tu budeme v Letňanech určitě potřebovat.

8️. ANO 2011

Všimli jste si někdy během jednání zastupitelstva v právě končícím období tichého zádumčivého muže, který sedával osaměle v přední lavici a občas se pokoušel, většinou marně, něco říci k jeho průběhu? ANO, to byl náš starosta, nejlepší starosta, kterého Letňany v uplynulých čtyřech letech měly. Pokud zvolíte ANO, což důrazně doporučujeme, máte mimo jiné jistotu, že ten milý pán bude vpředu tiše sedět i nadále a pak vám o sobě něco hezkého napíše do Letňanských listů. A když bude nejhůř, bude líp.

Musíme ocenit také to, že ANO velmi důrazně bojuje za zachování sáňkovacího kopce a jako JEDINÁ kandidující strana zajistí, že pokud zvítězí, bude v Letňanech i jinde v Praze pořádně sněžit! A to teda bude jízda (na těch sáňkách)!

Jak vidíš, milý voliči, i letos Tvá volba bude těžká. Vol uvážlivě i s pomocí našeho zcela nezávislého a nezaujatého průvodce. Přejeme Ti pevnou volební ruku a slibujeme, že po dalších 4 letech vlády pana Lněničky tu budeme zase! Jestli to teda Letňany a my všichni s nimi ve zdraví přežijeme.