Bleskovka

Střednědobý výhled rozpočtu MČ Praha 18 na období do roku 2029

Zde

 

obcanspolecnost 01 5 150x117Vážení sousedé, milí Letňanští,

máme k Vám za naše hnutí Zdravé Letňany velkou prosbu. Jak určitě víte, blíží se komunální volby, které se konají ve dnech 23. a 24. září 2022. V Letňanech budeme mít hned dvanáct volebních okrsků, aby to voliči neměli moc daleko a aby se netvořily fronty. To také znamená dvanáct volebních komisí, kam mají všechny strany a hnutí právo vyslat své zástupce, kteří se budou usmívat na voliče, kteří přijdou, budou je odškrtávat, budou kontrolovat zdárný průběh voleb a také budou kontrolovat, že dojde ke správnému sčítání volebních výsledků.

A tady potřebujeme Vaši pomoc. Pokud máte chuť něco udělat pro naší čtvrť a pro zdárný průběh voleb a mohli byste pracovat ve volebních komisích, prosím přihlašte se zde na facebooku Zdravé Letňany, na e-mailu Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript., nebo pošlete SMS na telefon našeho předsedy spolku Olafa Deutsche 607 886 278.

Členství ve volební komisi je honorované jednorázovou finanční odměnou. Ze zákona má předseda volební komise nárok na 2 200 korun, místopředseda volební komise 2 100 korun, zapisovatel na 2 100 korun a řadový člen komise na 1 800 korun. Zároveň se pojí členství ve volební komisi se zákonným nárokem na volno v práci a náhradu mzdy (takže nepřijdete ani o korunu na výplatě).

Kdo může být členem volební komise?

  • Podle zákona se musí jednat o občana České republiky nebo jiného státu, který má právo volit na českém území.
  • Má trvalý pobyt v tuzemsku.
  • V den složení slibu dosáhl věku 18 let.
  • U zájemce nesmí být překážka výkonu volebního práva (například omezení svéprávnosti nebo výkon trestu odnětí svobody).
  • Členem komise nesmí být člověk, který ve volbách kandiduje.

Za Vaší ochotu Vám předem děkujeme!