Bleskovka

Střednědobý výhled rozpočtu MČ Praha 18 na období do roku 2029

Zde

 

matepravovedetV těchto dnech se v Letňanech rozbíhá systém Corrency. Skrze něj proplatí radnice dvěma tisícům občanů útratu ve výši 500 Kč u několika místních podnikatelů. Když pomineme, že jde o pokračování nezodpovědného hospodaření současné koalice, jež nás bude stát další milion z obecní kasy, nezní myšlenka projektu až tak špatně, že?

Bohužel celý příběh Corrency není tak růžový, jak vypadá. Za celým projektem stojí bývalý kandidát hnutí ANO na pražského primátora Petr Stuchlík. Ten si za celou službu navíc řekne o provizi ve výši přes 80 tisíc korun. Projekt také zdaleka nefunguje tak dobře, jak si pánové na radnici v čele s radním Polákem, jenž projekt za MČ zaštiťuje, malovali. K dnešnímu dni se přihlásilo pouhých 13 podnikatelů a kapacita občanů je momentálně naplněna přibližně z 20 %, jak uvádí sám Polák.

My upřednostňujeme opravdové zapojení občanů do hospodaření obce a podpory místních projektů a podniků, například prostřednictvím participativního rozpočtu, namísto drahých systémů s korupčním potenciálem, o které nestojí ani občané, ani sami podnikatelé.

Zdroj : fb Piráti z Letňan