RadniceZASEDÁNÍ LETŇANSKÉHO ZASTUPITELSTVA SKONČILO DŘÍVE, NEŽ ZAČALO
KVŮLI PARKOVIŠTI V JANČOVĚ
Velice rychlý průběh mělo jednání zastupitelstva MČ Praha 18 dne 26.7.2021. Obvykle víceméně formální schválení programu dnes vedlo k předčasnému ukončení zasedání.
Celému tomuto selhání radniční koalice předcházel moment, kdy zastupitel za Zdravé Letňany Radek Čermák navrhl, aby byl do programu jednání zařazen bod "Parkoviště Jančova". Jelikož stále hrozí oplocení parkoviště a tedy velká komplikace pro obyvatele okolí, chtěly Zdravě Letňany dát usnesením nejvyššího orgánu městské části jasně najevo, že městská část s tímto krokem nesouhlasí a využije všech prostředků k tomu, aby k němu nedošlo.
Koaliční zastupitelé Milan Bušek (ODS), Ondřej Lněnička (ODS) Helena Lukešová (ANO), Ivan Polák (bez PP), Stanislav Nekolný (ANO), Iveta Lojková (TOP 09) a Michaela Řepová (TOP 09) však zřejmě usoudili, že tento bod není pro Letňany důležitý a jeho zařazení do programu nepodpořili. Skutečně věcný postoj k této věci zaujali pouze starosta Zdeněk Kučera (ANO) a Ivan Kabický (bez PP). Ani to však na zařazení bodu do programu nestačilo.
Opoziční zastupitelé za Zdravé Letňany se následně rozhodli, že program bez tohoto bodu nepodpoří. Ten tak získal pouze 9 hlasů z potřebných 10 a jednání zastupitelstva tím skončilo.
Až tedy budete někdy zase číst z pera koaličních zastupitelů dlouhé elaboráty o tom, jak chtějí jednat věcně a v zájmu Letňan, vzpomeňte si na tento moment. "Věcně" budou jednat pouze o tom, co se jim samotným líbí. A když něco navrhne opozice, tak to smetou se stolu jen proto, že to navrhla opozice.
Zdravé Letňany