Bleskovka

Střednědobý výhled rozpočtu MČ Praha 18 na období do roku 2029

Zde

 

Vážení sousedé,

po čase se na Vás obracíme  s prosbou o osobní účast na zasedání zastupitelstva MHMP, kde se bude projednávat naše petice. Rádi bychom  Vám v poločase referovali o tom, co se povedlo a co ne.

 Co se nám zatím povedlo?

 1. Jasný názor veřejnosti 

Je skvělou zprávou, že se pod peticí sešlo již přes 2700 podpisů. První várku podpisů jsme podali na magistrát již v únoru, druhou v dubnu. Jde tak o nejúspěšnější petici na Praze 9 a Praze 18. Děkujeme všem petentům.

 2. Praha 9 se jasně vyjádřila pro zachování sportoviště.

 3. Po nátlaku spolků na Střížkově, Proseku a v Letňanech se na zasedání zastupitelstva MČ Prahy 18 konané dne 27.1. projednání nevýhodné smlouvy MČ Praha 18 se spolkem SK Prosek odložilo na neurčito. 

Pokud máte několik hodin času, poslechněte si plkání o problémech Letňan, které se sportovištěm nijak nesouvisí. (Například to, že se údržba Lagoon Letňany bude financovat prodejem sousedících pozemků pro výstavbu hotelu. Nebo to, že Šutka je tím ve větší ztrátě čím víc má návštěvníků.) Nebo si můžete poslechnout interpelace:

Milan Balahura: "Vážení zastupitelé, všichni víte, že je pan Lněnička úzce spjat s SK Prosek, potažmo se Střížkovskou Bohemkou. Viděli jste prosím stanovy spolku SK Prosek? Všimli jste si tam, že výbor, který rozhoduje o všech důležitých věcech je neodvolatelný? To znamená, že místo 700 členů SK Prosek rozhodují pouze čtyři pánové z výboru? Chcete opravdu podpořit tyto čtyři jednotlivce?"

Můžete si přečíst článek na E15.cz, kde se pěkně píše, jak se pan Lněnička s panem Kaprem v minulosti spálili: Za zmínku stojí, že za Fotbalovou akademií stojí Karel Kapr, který je rovněž dalším místopředsedou proseckého klubu. Známý je však spíše z kauzy „dvou Bohemek“, jež se týkala soudních sporů kvůli nástupnictví po zkrachovalém FC Bohemians Praha. Kapr se s jeho majitelem dohodl na využívání loga a názvu pro klub FC Střížkov, hrající právě na Proseku. Zároveň se k nástupnictví a právům na účast v soutěžích hlásil nyní prvoligový Bohemians 1905 obnovený družstvem fanoušků. Kapr spory prohrál a ani jeho tým již neexistuje, stále se však soudí s Fotbalovou asociací ČR. Spoluautor petice Balahura upozorňuje, že Kapra ve sporech dříve zastupoval Ondřej Lněnička (ODS), nynější místostarosta Letňan, které o změně územního plánu rozhodovaly a na jejichž území by se měla podle Furmana Fotbalová akademie přesunout.

4. V radničním plátku MČ Praha 18 byla otištěna vizualizace navrhované haly

 SK Prosek foto

Vizualizace s lehkostí opomíjí šestipatrové bytové domy z plánku otištěného tamtéž

 Výsledek pak bude vypadat nějak takto:

 sk Prosek vizualizace

Co se nám nepovedlo:

1. Projednání bodu na minulém zasedání zastupitelstva hl. m. Prahy

Den před zasedáním jsme obeslali všechny zastupitele dopisem: https://novyprosek.files.wordpress.com/2020/04/dopis-zastupitelc5afm.pdf Na sedmi stranách shrnujeme, že měnit sportoviště na bytovky není koncepční. Bod programu však byl přesunut.

 2. Cvičení malých dětí

Bohužel cvičení malých dětí se už nejspíš nebude odehrávat v prostorách SK Prosek. Jde o jedinou hlasitou a viditelnou skupinu odpůrců záměru likvidace dostupných sportovišť na Praze 9.

 3. Schůze s SK Prosek

Schůze radního pro školství a sport Víta Šimrala a zástupců SK Prosek, Prahy 9, Prahy 18 a senátora Wagenknechta. Původně bylo domluveno, že na této schůzi budou přítomni i zástupci petičního výboru.  Na místě jsme ale zažili překvapení: uvnitř je prý 10 lidí, takže zástupci 2700 petentů dovnitř nesmí. Nakonec jsme zjistili, že za zavřenými dveřmi jsou 2 fotografové ale i  místostarosta Letňany Lněnička, tak i radní Letňan Nekolný. 

Co je potřeba udělat:

Přijďte 21.5.2020  v 17.00 hodin na jednání Zastupitelstva hl. m. Prahy, kde se budou zastupitelé zabývat naší peticí.

Petiční výbor Nový Prosek