včely ěZachraňme včely! Albert Einstein prý kdysi řekl, že čtyři roky po včelách vymřou lidé. Dnes za záchranu včel burcuje Organizace spojených národů. Včely zajišťují rozmnožování rostlin a bez nich by spousta lidí umřela hlady. Bez včel může zkolabovat i letňanský ekosystém.  A víte, že kolem Letňan jsou rozmístěné včelíny?

Nejbližší najdete v Ďáblicích v sadu u Cínovecké ulice a ve kbelském ekocentru Prales.   Z Letňan v posledních letech mizejí nejen včely, ale i další hmyz. Biodiverzita se ztrácí kvůli masivní výstavbě, ale také kvůli nevhodným úpravám zeleně.
Rozhodli jsme se to změnit. Po Letňanech jsme umístili několik budek pro včely samotářky, které mohou používat i slunéčka, zlatoočky, škvoři a další hmyz. Je škoda, že letňanská radnice nežádá od developerů sponzoring pro zachování stability městské přírody. Kde byste si takové hmyzí budky představovali vy? Daly by se po Letňanech rozmístit i včelíny, aniž by rušily lidské sousedy? Pište do komentářů na našem   facebook  https://www.facebook.com/ZdraveLetnany/