Soutěž je realizována v rámci projektu Kraje pro bezpečný internet. Do čtvrtého ročníku projektu je v současné době zapojeno všech čtrnáct krajů ČR. Hlavní cílovou skupinou, kterou se projekt snaží oslovit, jsou žáci a studenti ZŠ a SŠ.

Pro žáky a studenty je připraveno devět e-learningových lekcí, na které navazuje soutěžní znalostní kvíz. Po správném zodpovězení dvaceti otázek z oblasti bezopečného chování na internetu jsou soutěžící zařazeni do losování o hodnotné ceny. Žáci a studenti si také mohou po absolvování soutěžního kvízu zasoutěžit i v Kvízu PLUS, který je určen pro opravdové znalce problematiky elektronické bezpečnosti a opět zde mohou získat hodnotné ceny od partnerů projektu sdružení CZ.NIC, společnosti Microsoft a GORDIC.

Každý měsíc probíhá losování mezi účastníky soutěžního kvízu a Kvízu PLUS, kde opět mohou soutěžící vyhrát mobilní telefony. Lekce a soutěžní kvíz jsou dostupné na webu www.KPBI.cz. Soutěžní kvíz poběží do konce říujna 2017. Poté bude následovat losování vítězů a krajská finále soutěžního kvízu PLUS.

Projekt Kraje pro bezpečný internet je realizován pod záštitou Asociace krajů ČR a Národního centra kybernetické bezpečnosti. Hlavním cílem projektu je zvýšit informovanost o rozicích internetu a možnostech prevence a pomoci.l  V rámci projektu jsou kromě e-learningových kurzů pro žáky a studenty, připraveny lekce pro učitele, rodiče a veřejnost, sociální pracovníky a policisty.

Zdroj: ICM