jobs










MZV ČR vyhlašuje výběrové řízení na stáž v oblasti ekonomické diplomacie. Nabídka je určena pro studenty vysokých škol magisterského studia (především studenty ekonomických oborů, které zajímají mezinárodní vztahy, podpora exportu a ekonomická diplomacie). Stáž probíhá v Odboru ekonomické diplomacie Ministerstva zahraničních věcí České republiky, která koordinuje oblast vnějších ekonomických vztahů ČR. Ekonomická sekce zabezpečuje úkoly související s prosazováním ekonomických zájmů ČR v zahraniční či vzájemnými obchodními vztahy a poskytuje podporu českým podnikům při jejich působení na zahraničních trzích.

Zaměření stáže

Stáž bude zaměřena na operativní i dlouhodobé úkoly v následujících oblastech:


Délka stáže

Standardně se jedná o nejméně 20 až 25 hodin týdně po dobu tří měsíců. Stáže bude probíhat konce září 2015 a počet míst je omezen kapacitou na straně MZV.


Podmínky stáže

Nutná je znalost anglického jazyka nejméně na úrovni B2 a uživatelská znalost MS office. Stáží se nezakládá pracovněprávní vztah a nevzniká při ní nárok na plat ani na sociální a zdravotní pojištění. Náklady spojené se stáží (doprava, pobyt, strava apod.) hradí vysílající organizace nebo stážista sám.
 

Uchazeč o stáž musí dodat:
tzv. dotazník k žádosti o umožnění studijní stáže na Ministerstvu zahraničních věcí ČR (http://www.mzv.cz/jnp/cz/o_ministerstvu/uredni_deska/formulare/formulare-dotaznik_zajemce_o_staz.html),

Přihlášky do výběrového řízení zasílejte mailem na adresu Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. do 21. září 2015.

Z přihlášených uchazečů budou na základě životopisu, motivačního dopisu a eseje vybráni uchazeči k ústnímu přijímacímu pohovoru na Ministerstvu zahraničních věcí ČR.

Další informace o stážích na MZV ČR a na zastupitelských úřadech v zahraničí naleznete   ZDE .

Zdroj: ICM