Bleskovka

Střednědobý výhled rozpočtu MČ Praha 18 na období do roku 2029

Zde

 

socskupiny 02-200x149Kam na jaře v Praze, když jste bez peněz? Občas se stane, že vám ne vždy zbydou peníze na to, co byste chtěli dělat. Nezoufejte, zde vám přinášíme několik tipů, co můžete na jaře v Praze podniknout, aby vás to (skoro) nic nestálo!
 
 Apríles - 26. dubna, park Parukářka
Dubem je měsícem studentů. Na jejich počest Vysoká škola ekonomická v Praze organizuje tento festival a představuje na něm studentské kapely.
Show 2014 - 23. dubna, Strahov
Další z hudebních studnetských festivalů, tentokrát organizovaný ČVUT. A na programu je i zápas v bahně!
 
Cross club - neustále
Tento legendární klub plný umění z kovového šrotu pravidelně pořádá videoprojekce, divadelní představení, workshopy, diskuze a DnB a SKA koncerty.
 
Storm club - neustále
Pořadatelé festivalu elektronické hudby Let it Roll celoročně spolupracují s tímto klubem, kde se bežně nežádá vstupné. V dubnu tu můžete navštívit vyhlášení Czech Drumnadnbass Awards 2013 nebo  Jäger Vibes.
 
Roxy free mondays - každé pondělí
Dlouholetý projekt klubu Roxy, kde vystupují mladé kapely z Čech i zahraničí. V dubnu tu budou např.:  Sarah Jackson (USA); May brings Giantree (AT)
 
La Loca - neustále
Tento klub hostí jak studentské kapely, tak i známé české interprety. v dubnu tu můžete narazit na Cirkus Ponorka nebo kapelu Dr Max.
 
Expolaroid Praha – duben, Polagraph
Zapojte se do celosvětové akce "Měsíc Polaroidu" a oslavte tak obrodu Polaroidu a instantní fotografie. Výstava se koná v malé fotografické galerii Polagraph na Žižkově.
 
Fireshow a drumming - 2. dubna, park Parukářka
Z parku Parukářka je už tak úžasný pohled na Prahu. Tentokrát vám ale vyrazí dech, až se ozvou dunivé rytmy bubnů a umělci zapálí své ohnicé kotouče.
 
Veřejný dům: Doba úpadku - 5. duben, MeetFactory
Další z dne otevřených dveří v MeetFactory. Tentokrát je plně zaměřen na smyslové zážitky kombinání filmu, performance a dalších....
 
Noc kostelů - 23. května
Nahlédněte do života pražského duchovenstva a poznejte vše - od kláštěrních piv a likérů po chorály. V loni se otevřelo přes 1300 kostelů.
 
NoD - neustále
Od 2. dubna bude tato instituce pořádat dvě výstavy Walking, Running, Dancing, Grasping, Fetching or Carrying a Čtvrtek je skoro pátek, na které je vstup zdarma. A jako bonus: 22. dubna Pražská filharmonie a 26. dubna party hard s Urban Beats.
 
Muzejní noc - 19 června
Pokud vám nevadí davy, tak navštivte o červnové noci tolik pražských muzeí, kolik jen budete moci. A pro tuto akci můžete využít speciální bezplatnou městskou hromadnou dopravu.
 
Den otevřených dveří na Pražském hradě - 3. května, Pražský hrad
V tento den budou zpřístupněny reprazentační prostory Pražského hradu pro veřejnost.
 
Parlament České republiky - 8. května
U příležitosti 69. výročí osvobožení Československé republiky od nacisitické nadvlády zpřísupní Parlament České republiky Sněmovnu i Senát. Podívejte se tam, kde vznikají zákony.
 
Víkend otevřených zahrad - 14. - 15. června
Užívejte krásného počasí v příjemném prostředí. Běžně nepřístupné zahrady budou na několik hodin zpřístupněny. Cílem tohoto projektu je šíření osvěty o klenotech zahradního umění. K dispozici budou komentované prohlídky doplněné dalším kulturním programem. Těšit se můžete na více než sto zahrad po celé České republice.
 
festival Město na kole - 12. a 13. dubna, Rašínovo nábřeží
Pražské Rašínovo nábřeží se stane atraktivní cyklistickou zónou.Město na kole je víkendový festival zaměřený na aktivní odpočinek pro celou rodinu. Program celého víkendu je proto složený z dětské, sportovní a vystavovatelské části. Rozsáhlá dětská zóna se zaměří na zábavu a dopravní vzdělávání nejmenších cyklistů, a to především na Oranžovém dopravním hřišti.
Sportovní zóna bude plná adrenalinových exhibicí a akrobatických disciplín na slopestylové dráze. Sportovní program připravuje známý závodník Richard GASPI Gasperotti.
Vystavovatelská část představí široké veřejnosti žhavé novinky ze světa cyklistiky, nové trendy v oblasti městské, akrobatické i sportovní cyklistiky, servis, poradenství, novinky ve vybavení kol, ale také zajímavé informace o cyklostezkách a dalších aktualitách pro aktivní trávení volného času na kolech.
 
Velká jarní cyklojízda - 26. dubna, náměstí Jiřího z Poděbrad
Cyklojízdy jsou spanilé barvité jízdy na kolech, koloběžkách a dalších bezmotorových dopravních prostředcích městem. Svou podstatou – nápaditostí – vyvolávají v ulicích vlnu pozornosti. Pražské cyklojízdy jsou především:Oslavou svobodného pohybu po městě, festivalem, setkáním, příleži...tostí zažít pražské ulice na chvíli jinakPodnětem k širší diskusi o cyklodopravě jako o moderním, efektivním a ohleduplném způsobu pohybu po městě. Jasnou podporou a silným argumentem pro ty, kdo za městskou cyklistiku lobbují na magistrátu a dalších úřadech.
 
Pražské schody - 20. května, Hradčanské náměstí
Jedná se o mezinárodní cyklistický závod horských kol. Trasa vede uličkami Malé Strany a Hradčan a kočí sjezdem 190 Zámeckých schodů.
 
Freeline Skates – 5. dubna, Stromovka
Přijďte si zdarma vyzkoušet jízdu na Freeline skates (abyste ale měli možnost ZDARMA, tak musíte "olajkovat" jejich FB stránku)
 
Free Tai Chi – Střelecký ostrov/Letná
Užijte si pražskou zeleň při odbourávání stresu s The Thai Chi School každou středu na Střeleckém ostrově a nebo o sobotách na Letné.
 
lekce Jóga Praha - Vyšehrad
Každý čtvrtek od května do října v 7 hodin ráno se můžete zdarma účastnit lekcí jógy v parku na Vyšehradě. Začátečníci vítáni.
 
lekce Pole Dance - taneční centrum Moschna
Už jste někdy přemýšleli o tom, jak se slečny udrží na tyči aniž by spadly a zároveň u toho předvádějí provokativní pózy?  Zkuste si to sami zdarma každou neděli ve 13 hodin.
 
Restaurant Day Prague - 17. května
Toužíte si otevřít reastauraci, ale nevíte, jestli byste v tom byli dobří? Pak se zúčastněte Restaurant Day Prague a vyzkoušejte si to na vlastní kůži. Na jednoduchý princip festivalu pop up restaurací přišla skupinka milovníků jídla ve Finsku. Zúčastnit se může kdokoliv, kdo má odvahu.
 
Zdroj: NICM