Bleskovka

Střednědobý výhled rozpočtu MČ Praha 18 na období do roku 2029

Zde

 

IMG 20240416 WA0001Po dobré zkušenosti ve stávajícím volebním období a jednání se samotným senátorem jsme se jako spolek Zdravé Letňany rozhodli, že budeme v podzimních volbách do Senátu podporovat stávajícího senátora Lukáše Wagenknechta nadále. Dále jsme se domluvili, že budeme senátora nejen podporovat, ale že mu pomůžeme i v jeho senátní pozdně letní kampani.

Volby do Senátu Parlamentu České republiky se budou konat na podzim letošního roku ve 27 senátních obvodech. Letňany patří do senátního obvodu č. 23 – Praha 8, který zahrnuje území městských částí Praha 8, Praha-Březiněves, Praha-Ďáblice, Praha-Dolní Chabry, Praha-Čakovice a Praha 18 – Letňany. Přesný termín letošních senátních voleb vyhlásí prezident republiky.

 

Kdo je Lukáš Wagenknecht?

Stávající senátor Lukáš Wagenknecht je aktuálně členem senátorského klubu SEN 21 a Piráti. Ve Výboru pro hospodářství, zemědělství a dopravu se věnuje ekonomickým a hospodářským tématům a jako předseda Stálé komise Senátu pro dohled nad veřejnými prostředky řeší transparentnost a boj s korupcí. Dále je členem Komise pro sdělovací prostředky a Podvýboru pro energetiku.

Lukáš Wagenknecht se narodil 24. září 1978 v Pardubicích, je český ekonom a auditor. V letech 1997 až 2002 vystudoval bakalářský a magisterský obor Hospodářská politika a správa na Fakultě ekonomicko-správní Univerzity Pardubice a získal tak titul Ing. Více než 20 let se na různých pozicích věnoval auditu a to jak v soukromém tak i ve veřejném sektoru.

V roce 2013 byl krátce zaměstnán v Dopravním podniku hl. m. Prahy jako vedoucí odboru interního auditu. Zjistil a upozornil na nesrovnalosti ve veřejných zakázkách v hodnotě několika miliard korun. Následně byl ve zkušební době bez udání důvodu odvolán.

V roce 2015 obdržel Cenu za odvahu Nadačního fondu proti korupci. Během své praxe ve veřejném sektoru odhalil již několik závažných pochybení hospodaření ve veřejných institucích. Je senátorem na plný úvazek, ke své politické činnosti pouze přednáší VŠ studentům předmět Interní audit na Fakultě financí a účetnictví VŠE v Praze.